Ședință CJSU Neamț: Exercițiu de simulare pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații și accidente la construcțiile hidrotehnice

În perioada 10-12 octombrie 2023, Administrația Bazinală de Apă Siret Bacău, prin intermediul Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț, organizează un exercițiu de simulare pentru situații de urgență cauzate de inundații și accidente la construcțiile hidrotehnice în bazinul hidrografic Siret, subbazinul hidrografic al râului Bistrița, județul Neamț.

Astăzi, sub coordonarea Prefectului județului Neamț, Vasile Adrian Niță, a avut loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) în care a fost detaliat scenariul și scopul acestui exercițiu de simulare. Prin acest exercițiu se dorește verificarea eficienței fluxului informațional, a conlucrării între structurile implicate în gestionarea situațiilor de urgență și familiarizarea administrației publice locale cu procedurile pentru managementul riscului la inundații.

Totodată, în cadrul ședinței s-a aprobat Planul de măsuri privind reducerea efectelor fenomenelor meteorologice și hidrologice periculoase. Acest plan vizează, printre altele, atenționarea populației și operatorilor economici, pregătirea spațiilor de cazare pentru persoanele afectate, supravegherea rețelei hidrografice și punerea în aplicare a planurilor de evacuare, dacă este necesar.

Reamintim faptul că aceasta este o simulare și nu corespunde realității, fiind menită să testeze și să îmbunătățească eficiența și rapiditatea răspunsului în situații de criză.

HCJSU-nr.-21-din-11.10.2023

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate