Sediul organizației PSD Piatra-Neamț a fost inaugurat. Obiectiv ambițios de câștigare a fotoliului de primar al municipiului (VIDEO)

Astăzi, 3 februarie, s-a inaugurat sediul organizației municipale PSD Piatra-Neamț, situat în Piața Ștefan cel Mare, nr. 18E.

În deschiderea acestui eveniment a avut loc o conferință de presă susținută de președintele organizației PSD Piatra-Neamț, Adrian Niță, prefect de Neamț, alături de membri PSD Neamț, parlamentari, oameni din administrație, parteneri de coaliție la nivel județean, în frunte cu președintele PSD Neamț, Daniel Harpa.

Acest eveniment nu a avut rolul de a desemna o candidatură din partea PSD Piatra-Neamț pentru fotoliul de primar al municipiului, ci mai mult de a marca, simbolic, un nou început pentru viitorul organizației, în echipă extinsă. Așa cum se știe, favoriți pentru candidatură sunt Adrian Niță, președinte interimar al PSD Piatra-Neamț, și Dragoș Chitic, simpatizant și coordonatorul organizației PSD Piatra-Neamț. Ambii ocupă funcții importante în administrație. Adrian Niță este prefect de Neamț, iar Dragoș Chitic este fost primar de Piatra și actual vicepreședinte al CJ Neamț. Candidatul final pentru primăria Piatra-Neamț din partea PSD va fi stabilit în urma unor noi sondaje care se vor efectua în perioada următoare. Până atunci, cei doi posibili candidați ai PSD Piatra-Neamț vor colabora pentru dezvoltarea organizației care are acum un nou sediu.

Președintele interimar al organizației PSD Piatra-Neamț, prefectul Adrian Niță, a explicat motivele care au condus la necesitatea deschiderii unui sediu nou în municipiul reședință de județ. A vorbit despre faptul că organizația nu va „crește” politicieni, ci va aduna oameni care, în primul rând, iubesc municipiul Piatra-Neamț și dau dovadă de suficiente sentimente sociale pentru a putea readuce imaginea orașului la ceea ce a fost cândva: Perla Moldovei.

„Am considerat că e necesar ca o organizație a celui mai puternic partid să aibă și un sediu în municipiul cel mai important al județului nostru. Legat de echipa care se va construi și care are ca scop câștigarea alegerilor, atât la Consiliul Județean, cât și la primărie, vreau să vă spun că au fost nenumărate discuții și ipoteze sau speculații.

Ceea ce este important și vreau să vă asigur este că echipa PSD Piatra-Neamț va fi formată din oameni, în primul rând. Nu urmărim să creștem politicieni în această organizație, pentru că, din păcate, în ultimii ani cea mai mare parte dintre politicieni s-au dovedit a fi lipsiți de sentimente sociale. Ori, echipa pe care o veți regăsi la PSD Piatra-Neamț și în PSD Neamț va fi una formată din oameni înnobilați cu iubire de Dumnezeu, din oameni care sunt buni profesioniști în domeniile în care își desfășoară activitatea, din oameni care iubesc orașul Piatra-Neamț. Pentru că mulți se feresc să spună acest lucru. Ca să poți să faci bine pentru acest oraș trebuie în primul rând să îți dorești și să îl iubești. În această echipă vor fi oameni care iubesc acest oraș.

M-am născut aici, am crescut aici, împreună cu toți ceilalți. Avem amintiri frumoase în acest oraș care odinioară era un brand, era denumit Perla Moldovei. Din nefericire a ajuns într-o situație nu prea fericită astăzi. Desigur că mulți spun că e bine că se face, că merită să suferim ca să vedem progres, dar eu vă întreb dacă e corect ca și scară de referință. De doi ani de zile ne chinuim să schimbăm o țeavă de 2 km, în condițiile în care undeva în deșert cineva construiește un oraș pe verticală de 150 de km. De asta vă spun că e momentul ca oamenii care fac administrație să fie oameni înnobilați cu sentimente sociale, cu respect față de ceilalți, cu compasiune, cu iubire față de acest oraș.

Suntem o comunitate mică, stânga, dreapta, extremism, liberalism, comunism, ateism. Tot ce se termină în –ism este ideologie. Sisteme ideologice care nu fac decât să ne separe. Și bătăliile, și aceste competiții sunt bune. Dar cred că dincolo de ele, când democratic ne evaluăm cu toții prin votul cetățenilor, e important să existe și competiția cu noi înșine pentru a deveni mai buni. A venit momentul ca toți să ne unim și să reușim să facem din Piatra-Neamț ceea ce a fost odată.”, a declarat prefectul de Neamț, Adrian Niță.

La conferință a participat, în calitate de invitat, și europarlamentarul Dragoș Benea, președinte PSD Bacău. În discursul său, Dragoș Benea a punctat importanța coeziunii dintre organizațiile din regiunea Moldovei pentru succesul electoral și administrativ și, de asemenea, s-a declarat pro-comasare a alegerilor europarlamentare cu cele locale. În opinia sa, acest demers nu este unul antidemocratic, ci oferă șansa ca primarii care au dezvoltat comunitățile cu fonduri europene să intre în dezbaterea pe zona UE, mai ales că partidele extremiste, anti-UE, sunt în creștere la ora actuală.

Mulțumesc celor doi președinți, președintele filialei județene, Daniel Harpa, și președintele organizației Piatra-Neamț, Adrian Niță. Acest tip de eveniment este un eveniment mai important pentru viața organizației, decât pentru comunitate, dar având în vedere apropierea alegerilor și faptul că organizațiile PSD Neamț și Piatra-Neamț au obiective ambițioase, îndrăznesc să spun că este un eveniment important chiar în viața municipiului Piatra-Neamț.

Dragoș Benea

Eu sunt președintele unei organizații, vecină cu Neamțul, care are aceleași obiective cu organizația Neamț, câștigarea Consiliului Județean și a cât mai multor localități. Și noi ne propunem să câștigăm municipiul Bacău, așa cum dumnevoastră vă propuneți să câștigați municipiul Piatra-Neamț. Cred că avem aceleași șanse, întrucât cei care sunt titulari astăzi pe fotoliul de primari, și la Bacău, și la Piatra, nu au avut niște mandate care să îi detașeze de ceilalți competitori politici sau să îi califice ca și câștigători înainte de începerea alegerilor, așa cum sunt multe municipii sau mari municipii din țară. Ca atare, și Bacăul, și Piatra-Neamțul, ca municipii, sunt două obiective tangibile pentru PSD.

Sigur că faptul că am fost invitat astăzi aici probabil că are o legătură și cu alegerile europarlamentare, dar eu sper ca acest gest mic, dar plin de semnificație să fie începutul unei colaborări între toate filialele PSD din Moldova. Eu pot să vă spun ca un martor destul de activ al vieții politice din această zonă din ultimii 10-20 de ani că filialele din această regiune nu au avut ca trăsături principale coeziunea și solidaritatea. Poate că acest gen de evenimente la care ne mai invităm unii pe alții, în toate colțurile Moldovei ar trebui replicate mai des și să creștem coeziunea între aceste filiale, cu atât mai mult cu cât vârful organizațiilor s-a reconfigurat de o manieră semnificativă, din varii motive și cu explicațiile fiecăreia. În filiala Vaslui, Iași, Neamț sunt oameni altruiști, și își vor aduce contribuția la ce spuneam înainte.

Vom traversa un 2024 extrem de provocator, extrem de complicat. Se discută de acest scenariu de referință, comasarea alegerilor locale cu europarlamentare. Eu am spus că nu este un lucru antidemocratic și nu este un lucru total neoportun ca primarii, aleșii locali să intre în această dezbatere la europarlamentare, pentru că România s-a dezvoltat în ultimii ani în primul rând cu fonduri europene și în al doilea rând datorită primarilor competenți și echipelor pe care le-au condus.

În România au venit din 2007 miliarde de euro, care au contribuit la felul în care arată România de astăzi și probabil că vom avea capacitatea și timpul ca în perioada următoare să facem un exercițiu de imaginație și să ne imaginăm cum ar fi arătat România dacă nu ar fi fost membru al UE. Din cauza unor crize suprapuse, din ultimii 2-3 ani, fie criză enegetică, fie războiul din Ucraina, dezbaterea de la europarlamentare riscă să devina una pro și anti UE. Un obiectiv la care s-a muncit foarte mult se poate nărui din cauza unor formațiuni politice care sunt într-o vizibilă creștere de formă, extremiste.

Consider că o implicare a aleșilor locali, prin comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, cu siguranță nu este un demers antidemocratic. Apreciez această invitație, relație de încredere, atât cât voi putea îmi voi aduce contribuția ca pe viitor toate organizațiile din regiunea Moldovei să vorbim aceeași limbă. S-a dus o epocă, începe o altă epocă. Cred că viitorul sună bine pentru organizația Neamț și Piatra-Neamț. Vă doresc mult succes!”, a declarat Dragoș Benea.

Președintele PSD Neamț și primarul de Târgu Neamț, Daniel Harpa, apreciază modul în care organizația PSD de la Piatra-Neamț reușește să se organizeze și se declară încrezător că atât primăria Piatra-Neamț, cât și Consiliul Județean Neamț vor fi câștigate de social-democrați. De asemenea, liderul PSD Neamț a ținut să precizeze că echipa este unită și că în interiorul organizațiilor nu sunt niciun fel de discuții care să afecteze rezultatele alegerilor.

„Îmi doresc să câștigăm tot ceea ce înseamnă alegeri în anul 2024. Salut prezența domnului europarlamentar Dragoș Benea. Noi ne întâlnim mult mai des la nivel național în cadrul ședințelor care sunt organizate de premierul României și președintele PSD, Marcel Ciolacu. Este important că domnul Dragoș Benea, fiind și vicepreședinte la nivel de regiune Nord-Est, ne-a reprezentat în ultimii 5 ani la nivel internațional, fiind europarlamentar. Ne-am asumat să îl susținem pentru un nou mandat de europarlamentar, fiind unul dintre moldovenii noștri. Nu avem altă cale decât să continuăm ceea ce am început: dezvoltarea județului, regiunii, României.

Revenind la organizația PSD Piatra-Neamț, putem spune că este un nou început, dar nu aș vrea să spun acest lucru, pentru că domnul prefect, împreună cu domnul vicepreședinte al CJ Neamț, împreună cu toți cei prezenți trebuie să facem astfel încât organizația să crească și se vede acest lucru. Să avem o echipă serioasă, competentă și să facem tot posibilul să câștigăm alegerile la primăria Piatra-Neamț. Astăzi sunteți într-o casă nouă, într-un spațiu bine organizat, plăcut ochiului și oamenilor adevărați care ne vor păși pragul. Vă spun sigur, că așa cum am văzut că s-a organizat în ultima perioadă echipa organizației municipale, după alegerile locale vă veți muta și în Primăria Piatra-Neamț.

Am văzut modul cum se organizează Dragoș Chitic, știu experiența lui atât în cadrul administrației locale, cât și județene, știu modul în care tratează cu seriozitate orice punct politic în primul rând, dar și organizatoric. Îl știu pe Adrian Niță, prefectul județului, pentru ambiția pe care o are să ajungă primarul municipiului Piatra-Neamț și pentru seriozitatea cu care până acum a condus Prefectura Neamț și face parte din cadrul organizației municipale și județene PSD Neamț. Aici aș putea să discut și de fosta conducere a organizației și de ceilalți membri care sunt în jurul lui Dragoș Chitic și Adrian Niță.

Vreau să vă asigur că municipiul Piatra-Neamț și CJ Neamț vor fi câștigate de PSD în 2024. Vă asigur că în cadrul organizațiilor PSD nu sunt niciun fel de discuții. Suntem o echipă puternică așa cum se vede și astăzi. Venim în sprijinul cetățenilor și facem politica omului.”, a declarat Daniel Harpa.

Dragoș Chitic, coordonatorul PSD Piatra-Neamț și vicepreședintele CJ Neamț, este, la rândul său, convins de succesul pe care echipa social-democraților îl va avea la alegerile din 2024:

„E un moment important pentru organizația PSD Piatra-Neamț, un nou început pe un drum care sunt convins că va întâlni succesul mult așteptat, succesul meritat de această organizație. După alegerile din 2020, am realizat la nivelul CJ Neamț un parteneriat care a însemnat o alianță majoritară, care a asigurat funcționarea și dezvoltarea județului Neamț și totodată stabilitatea CJ Neamț.

În cadrul acestei alianțe, am cunoscut oameni dedicați administrației publice, cu o experiență administrativă, împreună cu care am putut să construiesc lucruri benefice pentru toți. Tot în cadrul acestei alianțe majoritare construită în jurul PSD Neamț, l-am cunoscut pe Daniel Harpa, președintele PSD Neamț. Un om serios, un partener de încredere, împreună cu care gândim să construim o echipă pentru viitor.

Ceea ce vreau să spun  este faptul că această echipă va fi în primul rând echipa potrivită pentru Piatra-Neamț, dar și echipa care va ajuta decisiv la câștigarea CJ Neamț și a președinției acestei instituții. Le mulțumesc colegilor parteneri din PSD pentru că ne-am respectat și parteneriatul nostru a fost bazat pe construcție și seriozitate.

Mulțumesc că astăzi suntem aici împreună și mulțumesc mai ales pentru ceea ce vom face de acum înainte în echipă, împreună. Sunt convins că echipa PSD Piatra-Neamț va conduce orașul Piatra-Neamț în următorii ani și va fi decisivă pentru câștigarea CJ Neamț.”, a declarat Dragoș Chitic.

Întreaga conferință de presă poate fi urmărită mai jos:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate