Șeful PNL Neamț face dezvăluiri despre corupția din guvernul Ciucă?

După cum știe toată lumea, la nivel guvernamental s-au alocat sume de bani pentru investiții în sănătate. Oficial, acești bani europeni au fost acordați în baza unor proiecte. În România s-au depus 49 de astfel de proiecte și în urma unei selecții pe criterii de eligibilitate și alte repere obiective și tehnice au fost selectate doar 27 de proiecte care au primit finanțare, printre care și cel pentru un nou spital la Neamț.

De asemenea, noi știam că pentru acest proiect consiliul județean și președintele CJ, Ionel Arsene, au făcut o mulțime de studii, hârtii, hotărâri de CJ, au solicitate terenuri și au muncit ani de zile pentru a ajunge la un proiect eligibil pentru finanțare prin PNRR, cu bani europeni.

Ei bine, azi, președintele PNL Neamț, George Lazăr, a ieșit cu un comunicat de presă în care dezvăluie sau minte că premierul Ciucă a alocat banii la Neamț pentru că așa a promis în urma unor demersuri pe care lideri ai PNL Neamț le-ar fi făcut chiar la premierul Ciucă.

La cât cunoaștem noi legile și la cum știm noi că ar fi trebuit să se aloce acești bani, promisiunea domnului Ciucă sau intervențiile politice de la Neamț nu ar fi trebuit să aibă nicio valoare, dar iată că liderul PNL Neamț ne spune că lucrurile stau altfel și induce ideea că altele ar fi fost criteriile de alocare a banilor.

Am întrebat deja oficial la Guvern cum stau lucrurile și așteptăm cu interes un răspuns. Până atunci vă redăm mai jos comunicatul de presă al lui George Lazăr care pentru noi are valoare de dezvăluire, iar pentru orice procuror ar trebui să aibă valoare de denunț.

Județul Neamț va beneficia de un nou spital, construit integral cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență. Unitatea medicală din județul Neamț se află pe lista celor 27 de obiective similare care vor beneficia de finanțare prin PNRR, obiecti ce care au fost selectate dintr-o listă mai lungă, care a conținut 49 de solicitări de finanțare.
În acest fel, premierul liberal Nicolae Ciucă își respectă promisiunea făcută nemțenilor, iar noul spital va fi construit în Piatra Neamț. Pentru noul spital, suma alocată este de circa 200 de milioane de euro, iar lucrările vor trebui finalizate până în 2026.
PNL Neamț a avut dreptate atunci când a militat pentru întocmirea unui proiect cu șanse reale de reușită, așa cum este cel aprobat de Guvern, orice alte investiții similare, megalomanice, neavând nicio șansă de finanțare, ca urmare a valorilor mult prea ridicate, de circa 600 de milioane de euro pentru 800 de paturi, așa cum se dorea inițial.
În acest context, mă bucur că toate demersurilor pe care le-am întreprins la București, la Guvernul României, personal la premierul Nicolae Ciucă s-au concretizat în această decizie extrem de importantă pentru nemțeni. Consider că această reușită se datorează inclusiv pragmatismului consilierilor județeni și parlamentarilor PNL care, așa cum spuneam, au militat pentru respectarea legii și pentru un proiect realist.
Pentru PNL Neamț cel mai important aspect este că acest obiectiv a primit finanțare și se va construi, nicidecum cine va tăia, peste câțiva ani, panglica la festivitatea de inaugurare.
Rămânem în continuare principalii susținători ai oricăror soluții de îmbunătățire a calității actului medical în întreg județul Neamț. În continuare, vom identifica toate sursele și oportunitățile de finanțare în acest domeniu vital pentru societate.
George Lazăr
Președinte PNL Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate