Senatorul PSD, Răzvan Cuc, printre inițiatorii proiectului de lege privind înfiinţarea Muzeului Naţional al Revoluţiei Anticomuniste din Decembrie 1989

Senatorul Cuc Alexandru-Răzvan se numără printre inițiatorii propunerii legislative privind înfiinţarea Muzeului Naţional al Revoluţiei Anticomuniste din Decembrie 1989.

Acest proiect de lege este unul foarte important pentru istoria poporului român, deoarece Revoluția din anul 1989 a însemnat eliberarea României din lanțurile blocului sovietic, căderea regimului totalitar și aderarea la democrație. Violența cu care s-a desfășurat Revoluția a reprezentat revolta poporului român față de crimele, tortura și nedreptățile profunde provocate de comuniști. România este ultima țară din ex-blocul comunist care a trecut la democrație, executându-și liderii comuniști ca răspuns la sângele vărsat în cei 68 de ani de opresiune.

Instituția muzeală dedicată Revoluței din Decembrie 1989 este prima de acest fel asumată de Statul Român ca spațiu al comemorării, înțelegerii și angajării societăți într-un proces de recuperare a valorilor fundamentale care au stat la baza acesteia, nevoia de libertate, demnitate și democrație.

Muzeul Național al Revoluției Anticomuniste din Decembrie 1989 va reprezenta un simbol fundamental al eternizării jertfei poporului român pentru a se descătușa de trecutul comunist.

Timișoara este orașul din România care a deschis drumul spre libertate, orașul care își merită titlul de promotor al luptei pentru căderea dictaturii și locul în care trebuie să fie inițiat procesul de reprezentare publică la nivel național a Revoluției Române din 1989.

Mai multe informații despre acest proiect, aici – click.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Sursa: ZiarBicaz.RO

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate