Senatorul Țapu PNL a promis reducerea costului fiscal pe angajat și acesta a crescut

Recent am văzut o inițiativă legislativă (click aici pentru detalii) promovată de senatorul PNL Neamț, Țapu Eugen. Inițiativa este ca din banii adunați la buget din taxe și impozite să se dea vouchere de vacanță în valoare de 1.450 lei salariaților din sectorul privat. Prin această inițiativă prin care politicianul liberal zice că reduce fiscalitatea, în realitate miroase doar a pomană electorală sau a bombă cu efect întârziat lăsată după rotativă în curtea PSD care nu va avea de unde să dea acești bani oamenilor. De fapt de pe acum nu mai sunt bani, e gaură mare în buget și chiar guvernul condus de PNL vorbește de tăieri salariale, concedieri și reduceri de cheltuieli.

Probabil domnul senator a uitat că a promis înainte de a fi ales că principalul său scop în viața de parlamentar va fi reducerea costului fiscal pe angajat, lucru care nu doar că nu s-a întâmplat, dar costurile patronilor pe angajat au crescut. S-au mărit salariile, s-au scos contractele cu timp parțial și ca un tăvălug au crescut toate taxele și impozitele pe care le plătește o firmă pentru fiecare angajat.

Nu știm pe cine crede domnul senator liberal că păcălește, dar noi nu am întâlnit nici un patron care să spună că i-au scăzut măcar cu un leu costul fiscal pe angajat pentru simplul fapt că acesta a crescut la toată lumea.

Nu știm nici cum reduce domnul senator fiscalitatea oferind vouchere chiar din banii adunați din fiscalitate.

Mai mult de atât, senatorul Țapu vorbește de o creșterea PIB cu cel puțin 1%, de crearea a 150.000-200.000 de noi locuri de muncă. Pentru cititorii noștri am anunțat de anul trecut că urmează manipularea cu creșterea economică și vom relua textul ca să vadă toată lumea cât de ușor sunt de anticipat manipulările servite ca realizări românilor.

”Guvernul vă pregătește o nouă mare minciună! ”România are creștere economică.”
Deoarece coaliția PNL-PSD-UDMR, care a promis că nu va mări taxele și impozitele, a mărit impozitul pe dividende de la 5% la 8% de la 1 ianuarie 2023, patronii români își scot acum în luna decembrie toți banii înscriși ca profit în firme pentru a prinde impozitul nemărit.
Această operațiune disperată a patronilor va apărea în statistici ca profituri uriașe ale firmelor și ca încasări mai mari la bugetul de stat. De fapt, firmele vor sărăci și se vor decapitaliza în urma acestor declarări disperate, multe fictive, de profit la care vor plăti și impozitului aferent iar guvernul ne va prezenta în curând cifrele și ne va spune că economia e în creștere, nu că patronii și-au decapitalizat firmele ca să nu plătească de la anul impozite mai mari pe banii pe care îi au în societăți.”
Text publicat 22.12.2022

De asemenea, și creșterea numărului de locuri de muncă este o altă manipulare a guvernului PNL-PSD-UDMR, deoarece au pus niște impozite aberant de mari la firmele care nu aveau angajați, așa că toți patronii de la micile firme fără angajați au trebuit să se angajeze, lucru care iar a ridicat impozitarea suportată de firme.

Totul este o manipulare, România se împrumută ca la balamuc, prețurile au luat-o razna, impozitele sunt exagerate, românii sărăcesc de la o zi la alta, firmele se închid pe bandă rulanta, utilitățile devin un lux și în tot acest context dezastruos din punct de vedere economic și social zic unii de la PNL că ne salvează cu tichete de vacanță și alții de la PSD cu firimituri date fermierilor.

I.R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate