Sensul giratoriu dezastruos de la Brădet din Piatra-Neamț: Un proiect eșuat plătit din banii contribuabililor

Într-un trist eveniment care era doar o chestiune de timp până să aibă loc, sensul giratoriu minuscul proiectat de așa-numiții „experți” plătiți de primărie în zona Brădet din Piatra-Neamț a început să-și arate adevărata față. Cu o dimensiune redusă care nu permite autocamioanelor să se încadreze corespunzător, acest proiect fără discernământ a început să facă victime.

Astăzi, un autocamion, incapabil să se încadreze pe o singură bandă în cadrul acestui sens giratoriu dezastruos, a lovit brutal o mașină mică care circula în mod regulamentar. Această imagine cutremurătoare este doar o prevestire a dezastrelor care vor urma în zilele și săptămânile ce vor veni. Ceea ce ar trebui să fi fost o soluție ingenioasă pentru gestionarea traficului, se dovedește a fi un experiment eșuat care pune în pericol viețile șoferilor nevinovați.

Cei care au promovat și au luat decizia de a implementa acest sens giratoriu fără a ține cont de consecințele iminente par să fie complet disconecți de realitatea de pe teren. Cu toate avertismentele și semnalele de alarmă ridicate de către cetățeni și experții locali în domeniul traficului, autoritățile au continuat cu această nebunie costisitoare și ineficientă.

Acesta nu este doar o incident izolat, ci reprezintă doar începutul unei serii lungi de probleme pe care acest sens giratoriu impracticabil le va genera în zona Piatra-Neamț. Autocamioane care blochează traficul, mașini avariate și accidente cu victime vor deveni parte din peisajul zilnic, dacă acest proiect nu este revizuit și schimbat în mod serios.

Într-o perioadă în care resursele publice ar trebui utilizate în mod inteligent pentru a îmbunătăți viața comunității, ne confruntăm cu o situație în care banii contribuabililor sunt risipiți pe un proiect disfuncțional și periculos. Este clar că ne confruntăm cu o lipsă gravă de viziune și planificare strategică din partea celor responsabili.

Este timpul ca autoritățile să își asume responsabilitatea pentru această decizie proastă și să ia măsuri imediate pentru a corecta această eroare majoră. Viața și siguranța cetățenilor nu ar trebui să fie compromisă pentru greșelile și nechibzuința unor indivizi care ocupă funcții-cheie în administrație. Este timpul să oprim acest șir de evenimente înainte ca ele să escaladeze și mai mult și să afecteze întreaga comunitate.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate