Serviciul Salvamont Neamț, decorat la sediul MAI cu ocazia Zilei Protecției Civile

Astăzi, 3 martie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, cu ocazia Zilei Protecției Civile, a avut loc festivitatea de decorare a zeci de salvatori si structuri de salvare din diferite domenii.

Astfel, în semn de recunoștință pentru întreaga activitate de salvare si prevenire a accidentelor montane, Asociația Naționala a Salvatorilor Montani din România-Salvamont România și serviciile Salvamont Arges, Gorj, Harghita, Neamț, Prahova și Sibiu au fost decorate de către ministrul afacerilor interne, dl. Lucian Nicolae-Bode și de către secretarul de stat, șef al D.S.U., dr. Raed Arafat, cu „Emblema de onoare a Departamentului pentru Situații de Urgență”, distincție care a mai fost acordata si serviciilor Salvamont Mureș și Bihor.

Alături de colegii noștri, alți 66 de profesioniști din structurile de protecție civilă, parteneri instituționali, organizații internaționale și reprezentanți ai societății civile care sunt parte a acestui efort integrat au fost decorați cu ,,Emblema de Onore a Departamentului pentru Situații de Urgență”.

Salvamont România, prietenii dumneavoastră de nădejde de pe cărările munților, preocupare permanenta pentru asigurarea unor servicii de salvare montană la cel mai înalt nivel profesional.

transmite Salvamont România.

Prin înmânarea acestor decorații, am avut deosebita onoare de a le putea mulțumi celor care au fost și sunt în continuare în sprijinul nostru, fie că vorbim de salvatori, pompieri, medici, asistenți din cadrul SAJ și UPU, piloți, salvamontiști, voluntari sau de reprezentați ai organizațiilor internaționale și ai societății civile, oameni de bine, care prin eforturilor lor, au adus beneficii întregului sistem integrat de urgență, beneficiarul final fiind omul de rând.

Situațiile de urgență din ultimii ani s-au remarcat prin complexitate, intensitate și dinamism, caracteristici care au presupus adaptarea rapidă a tuturor celor angrenați în sprijinirea oamenilor și salvarea vieții acestora.

Situația generată de gestionarea afluxului de cetățeni ucraineni sosiți în țara noastră din zona de conflict este una dintre acțiunile complexe și de anvergură relevante pentru anul 2022, care a necesitat testarea, reală de această dată, a procedurilor de răspuns, în sistem integrat, din partea tuturor instituțiilor aflate în componența Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, alături de sprijinul guvernamental, al autorităților locale și ale societății civile, organizații internaționale, ong-uri etc.

Distincțiile au fost înmânate de ministrul afacerilor interne, Lucian Bode și de secretarul de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat personalului din cadrul instituțiilor și organizațiilor mai sus amintite, pentru servicii deosebite aduse sistemului de urgență din România.

Dragi colegi, vă mulțumim că sunteți alături de noi, în misiunea noastră de a salva vieți!

a transmis DSU

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate