Sfaturi prețioase din partea polițiștilor nemțeni, pentru copilași

La data de 10 martie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Petricani au poposit în rândul elevilor din cadrul Școlii Gimnaziele Nr.1 Țolici, pentru a le vorbi copiilor despre regulile de circulație și pentru a răspunde curiozităților acestora.

Alături de semnele de circulație prezentate cei mici au așezat vehicule din arsenalul propriu, simulând diverse situații întâlnite în trafic.

Chiar dacă vremea frumoasă îi îmbie pe micuți la joacă, având tendința de a uita de regulile rutiere, polițiștii le-au reamintit că respectarea acestora este esențială în evitarea evenimentelor rutiere.

Dintre recomandările polițitilor amintim:

Traversează strada numai prin locurile special amenajare şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje.

Circulă numai pe trotuare. Acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasează-te numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup, ci în şir, unul câte unul.

Dacă trecerea de pietoni este prevăzută cu semafoare, aşteaptă culoarea verde şi nu te angaja în traversarea părţii carosabile în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.

În timpul călătoriei cu autoturismul, stai în scaunul auto adecvat categoriei de vârstă şi poată întotdeauna centura de siguranţă.

Coboară din maşină doar pe partea trotuarului. În felul acesta nu doar că nu îi vei încurca pe ceilalţi participanţi la trafic, dar vei fi şi în siguranţă.

Mergi cu bicicleta ori cu rolele pe pistele sau în zonele special amenajate şi nu uita să porţi echipament de protecţie (cotiere, genunchiere şi cască).

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate