Siguranța elevilor din Neamț, în atenția polițiștilor (IMAGINI)

În cadrul celor 16 activități, elevilor le-au fost prezentate, adecvat categoriilor de vârstă, implicațiile legale ale unui comportament violent, instrumentele și tehnicile non-violente de soluționare a unui conflict, reacțiile adecvate în situația confruntării cu manifestări agresive ale altor persoane.

Tematica abordată a inclus deopotrivă aspecte legate de pericolul consumului de substanțe interzise (inclusiv din perspectiva riscului implicării în comiterea și a altor fapte de natură penală sau, deopotrivă din perspectiva riscului victimizării).

Răspunderea contravențională și penală a minorilor, în cazul săvârșirii de fapte antisociale a constituit de asemenea una dintre temele supuse dezbaterii în cadrul întâlnirilor organizate la nivelul unităților de învățământ.

În mod deosebit, toate activitățile desfășurate de către polițiști au drept scop încurajarea dialogului, în vederea identificării problemelor cu care se confruntă elevii în mediul școlar.

Polițiștii din Neamț vor continua activitățile de acest fel pe întreg parcursul anului școlar, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Neamț și al celorlalți parteneri instituționali cu responsabilități în ceea ce privește asigurarea unui climat de siguranță în mediul școlar.

Dragi copii, polițiștii vă transmit următoarele recomandări pentru un sfărșit de săptămână în siguranță:

-nu traversaţi strada în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii

-nu intraţi în discuţii cu persoane necunoscute, care vă abordează sub diferite pretexte şi nu urcaţi, pentru niciun motiv, în autoturismele acestora

-nu afişaţi la vedere cheile de la intrarea în locuinţă, banii sau telefoanele mobile

-nu deschideţi niciodată uşa necunoscuţilor atunci când sunteți singuri acasă, chiar dacă spun că sunt trimişi de părinţii voştri

-nu spuneţi niciunei persoane care sună la interfon, la telefon sau la uşă că sunteţi singuri acasă

– dacă vă aflaţi în pericol şi nu puteţi lua legătura cu părinţii sau cu o rudă, sunaţi la numărul 112!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate