Siguranța elevilor și a profesorilor, o prioritate pentru jandarmii nemțeni

Pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor și cadrelor didactice pe tot parcursul anului şcolar, Jandarmeria Neamț anunță că va intensifica măsurile de ordine publică la nivelul județului, în zona adiacentă unităţilor de învățământ.

Jandarmii vor acţiona independent, dar și în patrule mixte cu Poliţia, pentru prevenirea faptelor antisociale, precum şi pentru a asigura o intervenţie promptă în situaţia în care vor fi solicitaţi.

sursa foto: IJJ Neamț

Și în anul şcolar 2022-2023, asigurarea și menținerea ordinii publice şi creşterea gradului de siguranţă a elevilor și personalului didactic este unul dintre obiectivele prioritare ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, astfel că jandarmii nemțeni au fost alături de elevi, părinți și cadre didactice încă din prima zi de școală, atât la festivitățile de deschidere, dar și pe traseele de deplasare din imediata apropiere a 15 unități de învăţământ arondate, din județ, se arată într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Neamț.

Se pune accent pe o colaborare între jandarmi și directorii unităților școlare aflate în responsabilitatea Jandarmeriei Neamț, pentru a parcurge un an școlar în siguranță, pe tot parcursul său, nu doar la debut, iar școala să fie un spațiu sigur, dedicat studiului și performanței.

          La început de an școlar, Jandarmeria Neamț face următoarele recomandări utile pentru elevi:

–         Dacă asistați la un conflict violent, anunțați imediat profesorii, personalul de pază sau patrula de jandarmi aflată în apropiere sau apelați numărul unic de urgență 112;

–         Solicitați imediat ajutorul dacă voi sau colegii voștri vă aflați într-o situație periculoasă;

–         Nu interacționați cu persoane necunoscute;

–         Nu purtați la vedere obiecte de valoare pentru a nu deveni ținta persoanelor rău-intenționate;

–         Și nu uitați! Atât la școală, cât și pe stradă este important să aveți un comportament civilizat  

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate