Siguranță și încredere: Agent de pază prins beat în timpul serviciului. Alt agent a fost găsit dormind

În noaptea de 17 spre 18 iunie a.c., polițiștii de ordine publică, din mediul urban și rural, au acționat pe linia verificării modului de executare a serviciului de pază, la unitățile asigurate cu pază umană, din județul Neamț.

Polițiștii au verificat peste 160 de obiective la care este obligatorie organizarea unui dispozitiv de pază.

Cu această ocazie a fost verificată respectarea consemnului general și particular al postului de pază, fiind realizate și testări ale respectării timpilor de intervenție, fiind verificați, în total, aproximativ 190 de agenți de pază.

La obiectivele verificate au fost constatate 32 deficiențe, constând în lipsa planului de pază, a dotărilor sau portul incomplet al uniformei sau dotărilor, necunoașterea consemnului general și particular al postului.

De asemenea, un agent de pază a fost găsit de polițiști dormind iar altul sub influența băuturilor alcoolice, fapt pentru care au fost sancționați contravențional conform Legii 333/2003.

Totodată, polițiștii au aplicat alte 50 de sancțiuni contravenționale, pentru abateri rutiere sau pentru încălcarea altor norme de conviețuire socială, fiind depistată în flagrant o infracțiune la regimul rutier, reținute 2 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

Vezi mai multe știri pe Ziar Roznov

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate