Simboluri rusești la târgul de Crăciun de la Piatra-Neamț

Am evitat abordarea acestui subiect de sărbători, pentru a nu strica liniștea pietrenilor, dar acum putem întreba administrația locală ce era cu steaua rusească din vârful bradului.

Pentru cei care nu au observat, în vârful bradului de 45.000 de euro de la Piatra-Neamț a fost montată steaua folosită ca simbol de Armata Roșie și multe alte organizații comuniste. Nu era Steaua de la Betleem în 8 colțuri, nici steaua lui David, alt simbol creștin, ci o stea ce simbolizează comunismul și armata Rusiei.

Un astfel de mesaj subliminal în care se asociază geometria unui simbol comunist cu bucuria Crăciunului este foarte periculos și contra interesului național. Desigur că nu bănuim pe cineva de la primărie de rusofilie, ci doar de incompetență și ipocrizie. E clar că cei din conducerea primăriei doar pozează în creștini, că dacă ar fi avut noțiuni elementare despre religia în care au fost botezați ar fi știut câte colțuri are Steaua de la Betleem.

Desigur că nu numai administrația pietreană face astfel de greșeli elementare dar rolul nostru este să atragem atenția în speranța că la următorul Crăciun măcar la capitolul simboluri creștine să nu se mai derapeze.

I.R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate