Simpozionul Internațional de Acuarelă ”Iulia Hălăucescu” – Tarcău, 16-28 Iulie 2023

Cea de a V-a ediție a Simpozionului Internațional de Acuarelă ”IULIA HĂLĂUCESCU”- TARCĂU-2023, se desfășoară la Pensiunea ”Fortuna”-Straja , din Tarcău, în perioada 16-28 iulie 2023. De peste 5 ani de zile, cunoscuta destinație turistic-culturală a Văii Tarcăului a devenit un important punct de interes pentru iubitorii acuarelei. Începând din anul 2019, Fundația Mircea Titus Romanescu în parteneriat cu Primăria Tarcău invită maeștri ai acuarelei din țară și din străinătate în locul de naștere al Iuliei Hălăuceascu.

Proiectul și-a propus promovarea figurii maestrei Iulia Hălăucescu, ”Doamna acuarelei românești”, așa cum a fost supranumită de critica vremii, prin resuscitarea și promovarea tehnicii acuarelei.

În acest an, la Tarcău participă: Ilie Boca, Alexandros Pintilii Carciucas, Mircea Corcodel, Olga și Gheorghe Diaconu (Rep.Moldova), Lucia Juncu, Marcel Lupșe, Eugen Măcinic, Corina Preda Perianu și Mircea Titus Romanescu.

Din programul Simpozionului se pot enumera: excursiile de studiu, o demonstrație de acuarelă cu public în orașul Piatra Neamț – Curtea domnească (Sâmbătă, 22 iulie 2023, ora 17.00), lucru în atelierul de acuarelă și organizarea expoziției finale cu lucrările realizate în simpozion (Joi,27 iulie 2023, Pensiunea ”Fortuna”- Straja, orele 18.00).

Muzeul de Artă „Iulia Hălăucescu”, Județul Neamț

Lucrările donate în acest an Muzeului de Artă ”Iulia Hălăucescu” din Tarcău vor completa expoziția itinerantă a Simpozionului de acuarelă ”Iulia Hălăucescu” Tarcău 2019-2023 ce va fi organizată în muzeele de artă din țară: august-Bacău, septembrie-Ploiești și noiembrie-Oradea.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate