Simularea examenului de Bacalaureat continuă mâine cu proba la alegere a profilului şi specializării

Simularea probei E.c) a examenului național de bacalaureat 2024, proba obligatorie a profilului, s-a desfășurat astăzi, 5 martie 2024.

La nivel județean, în Neamț, procentul de prezență a elevilor la simularea probei E.c) a fost de 92,79 % (3126 de elevi prezenți din 3369 de elevi înscriși). Pentru elevii din învățământul liceal de zi procentul de prezență a fost de 97,92% (3057 de elevi prezenți din 3122 de elevi înscriși), pentru elevii din învățământul liceal seral procentul de prezență a fost de 25,16% (39 de elevi prezenți din 155 de elevi înscriși), iar pentru elevii din învățământul liceal cu frecvență redusă procentul de prezență a fost de 32,61% (30 de elevi prezenți din 92 de elevi înscriși).

Subiectele și baremele de evaluare s-au publicat la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Potrivit ISJ Neamț, la proba la alegere a profilului și specializării care va avea loc mâine, 6 martie, elevii înscriși vor susține simularea probei scrise la următoarele discipline: 1116 de elevi la Biologie, 127 de elevi la Chimie, 221 de elevi la Fizică, 1031 de elevi la Geografie, 244 de elevi la Informatică, 541 de elevi la Logică, comunicare și argumentare, 35 de elevi la Psihologie, 50 de elevi la Sociologie, 2 elevi la Economie și 2 elevi la Filosofie.

Precizări pentru elevi:

Accesul elevilor în sălile de examen este permis până la ora 8:30. Elevii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris.

Simularea fiecărei probe scrise a examenului va începe la ora 9:00. Timpul destinat elaborării lucrării scrise este de 3 ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor pentru fiecare elev. Elevii nu pot părăsi sala de examen mai devreme de o oră și jumătate de la distribuirea subiectelor în săli.

Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor folosesc numai creion negru.

Se interzice folosirea, în timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul.

Elevii care doresc să corecteze o greșeală taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală.

Pentru toți elevii din județul Neamț simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat 2024 se va încheia mâine, 6 martie 2024, cu proba la alegere a profilului și a specializării-proba E.d). Urăm mult succes elevilor la simularea probei E.d) a examenului național de bacalaureat 2024!

a transmis ISJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate