Sistemul de pensii, dezbătut la Durău. La întâlnirea de lucru a participat și președintele Casei Naționale de Pensii

FOTO: Daniel Baciu

În perioada 8-11 decembrie, Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii a participat la întâlnirea de lucru de la Durău organizată de către Casa Județeană de Pensii Neamț, având pe agenda de lucru două obiective importante și anume analizarea procesului de evaluare a dosarelor de pensie din sistemul public și diseminarea informațiilor privind schimbul electronic de date în cazul pensiilor internaționale prin sistemul EESSI – RINA.

La întâlnire au participat colegii mei de la casele de pensii din Neamț, Suceava, Iași, Vaslui, Botoșani, Bacău, Vrancea, Galați și Brăila.
Această întâlnire regională o consider foarte utilă, cele două principale subiecte abordate fiind de actualitate și de o importanță deosebită.
Evaluarea dosarelor de pensie reprezintă un proces laborios și complex care va sta la baza recalculării prevăzute de noua lege a pensiilor, lege ce va fi adoptată în primul trimestru al anului viitor, iar ponderea dosarelor de pensie comunitară fiind în continuă creștere ne determină să acordăm o atenție deosebită și acestei categorii de pensie.
Ca o concluzie generală, la finalul acestei întâlniri, realizăm că ne așteaptă noi provocări determinate de modificări importante ce vor avea loc în perioada următoare, în sistemul public de pensii, iar noi va trebui să le facem față cu succes.
Le mulțumesc pe această cale tuturor colegilor mei care au participat la această sesiune de lucru, pentru implicarea și atitudinea lor pozitivă, preocupați permanent în a găsi soluții pentru toate problemele întâmpinate.
Felicitări pentru inițiativă și organizare Casei Județene de Pensii Neamț.

a declarat Daniel Baciu

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate