Situația parcărilor de reședință din Piatra-Neamț

Primăria Piatra-Neamț a reformat sistemul de parcări până ce a zăpăcit pe toată lumea, inclusiv pe ea însăși. În acest moment tot ce ține de parcări este blocat și practic nu le prea administrează nimeni. Urmează ca parcările să meargă înapoi la Parking, doar că acest lucru nu se poate întâmpla peste noapte. Ieri, Parking a terminat de răscumpărat acțiunile de la privații care dețineau aproape 3 procente din firmă (88.000 lei a fost valoarea însumată a răscumpărărilor) și acum urmează să iasă noile acte și primăria să facă o nouă procedură de trecere a parcărilor în administrarea Parking, procedură ce va dura deoarece presupune un nou regulament pus în dezbatere publică, o nouă hotărâre de HCL, etc.

Surse bine informate ne spun că acum cei de la primărie vor întâmpina noi probleme în sensul că cei de la USR ar fi ajuns la concluzia că acum e momentul oportun pentru un scandal politic pe subiectul parcărilor pentru că toată lumea e atentă la el și urmează ca o persoană pusă de USR la Parking să își dea demisia și USR să înceapă să facă ce știe mai bine, adică circ în numele interesului cetățenilor.

Așadar, este foarte posibil ca primăria să aibă nevoie de voturile PSD pentru a-și duce planul la final, adică de voturile celor pe care tocmai i-a acuzat de jocuri politice pe tema parcărilor. Concluzia este că treaba cu parcările a intrat pe o linie dreaptă dar mai este mult până departe. Deși primarul este acuzat direct de această debandadă administrativă, în realitate… de această dată el este victima. Cei de la USR au venit din campanie cu ideea de a se lua toate serviciile la primărie și au plasat primarului sarcina.

Angajații din primărie, de o inconștiență crasă, au acceptat să își ia pe cap administrarea parcărilor deși era clar că sunt depășiți de situație. Juriștii de la primărie au încercat să facă niște scamatorii penibile ca să îmbine dorințele politice cu legalitatea și a ieșit o salată. Concret, tot ce a fost în spatele primarului și ar fi trebuit să rezolve preluarea parcărilor a dat dovadă de multă incompetență și un nivel ridicat de slugărnicie, acceptând lucruri imposibile care au dus inevitabil la probleme.Aprecierea noastră este că va mai dura între 2 săptămâni și 2 luni până ce se va intra în normalitate cu parcările de reședință de la Piatra Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate