Șmecheria primăriei Piatra-Neamț cu preluarea parcările a dus la o gaură în buget de aproape 800.000 de lei… spune Curtea de Conturi

Este de notorietate faptul că am avertizat de nenumărate ori în publicația noastră că incompetența primăriei în gestionarea problemei parcărilor va aduce și aduce în continuare pagube însemnate la bugetul local. Dacă până acum propaganda din jurul primarului contracara avertismentele și criticile noastre pe această temă, zicând că suntem manipulatori, PSD-iși sau ne opunem progresului, iată că a venit momentul ca cei de la Curtea de Conturi să spună ce ziceam și noi.

Cum e, domnule Carabelea? Cum e, domnilor din echipa de zgomot online? Iar a avut dreptate ziarpiatraneamt.ro și voi, cu toți juriștii și specialiștii din primărie, ați greșit și ai pierdut banii pietrenilor? Sau or fi PSD-iști și cei de la Curtea de Conturi? Manipulează și ei? Toată lumea e naivă sau mincinoasă, iar voi, de la primărie, sunteți singurii deștepți și cinstiți?

Curtea de Conturi Neamț a publicat recent raportul de audit financiar efectuat la nivelul Primăriei Piatra-Neamț, pentru anul 2022. Curtea de Conturi menționează că „au fost constatate deficiențe cu influențe semnificative și generalizate asupra situațiilor financiare”.

În raportul de audit, Curtea de Conturi a descoperit aspecte de management ineficient în administrarea patrimoniului public. Un exemplu în acest sens este „gestionarea ineficientă de către autoritățile publice locale” a parcărilor de reședință, parcărilor publice cu plată și a serviciului de blocare, ridicare, transport, depozitare și eliberare a mașinilor parcate neregulamentar. 

Acest fapt a condus la „diminuarea veniturilor încasate la bugetul local în anul 2022 estimate prin proceduri analitice la valoarea totală de 781.618,76 lei”, arată Curtea de Conturi.

Astfel, s-au pierdut 152.264,93 lei în perioada martie-iunie 2022 cât primăria a gestionat direct parcările de reședință, prin neîncheierea contractelor de utilizare a locurilor de parcare, în cazul celor care au ajuns la scandență și în ciuda solicitărilor făcute de utilizatori. Lucrurile au revenit la normal după ce, din iunie 2022, Parking a preluat parcările și s-a început reînnoirea contractelor. Timp de 3 luni, parcările de reședință au fost, practic, „la liber”.

De asemenea, municipalitatea a pierdut 629.353,83 lei din parcările publice cu plată în 2022, perioadă în care a gestionat direct serviciul.

Potrivit Curții de Conturi, cauza care a determinat aceste pierderi a fost organizarea necorespunzătoare de preluare de la Parking a parcărilor de reședință, prin nestabilirea unui calendar și unor etape care să țină cont de amploarea volumului de activitate, informații și documente. „Prin aprobarea preluării în gestiune directă a serviciului, în proximitatea expirării contractului de concesiune cu Parking SA, autoritățile publice locale nu au adoptat un comportament prudent, deoarece nu au evaluat posibilele consecințe negative cauzate de sincopele în asigurarea serviciului public, atât asupra cetățenilor, cât și asupra veniturilor cuvenite  bugetului local”, arată Curtea de Conturi.

O altă cauză a pierderii banilor din parcările publice cu plată este lipsa parcometrelor și resursele umane insuficiente.

Practic, primăria nu a fost capabilă să asigure continuitatea serviciilor publice de parcare, lipsa de viziune și organizare afectând direct cetățenii și bugetul local.

Să vă mai amintim și de circul făcut de primarul Carabelea care a dat în judecată prefectul și Prefectura, iar instanța de judecată l-a trimis la plimbare pe primar (click aici pentru sentință)? Sau o fi fost și instanța de la PSD sau de la ziarpiatraneamt.ro?

Ușor, ușor, încep să se demonteze toate mizeriile din jurul actualei administrații și mai ales să i se întoarcă toate atitudinile de aroganță când acuza pe oricine îi spunea că greșește. Și acesta este abia începutul. Stați să vedeți când vor începe instituțiile să recupereze din pagubele aduse orașului câți naivi care au crezut în această administrație vor plăti din buzunarele lor tot ce au semnat și administrat după instrucțiunile primarului și ale echipei sale.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate