Soluția semaforizării intersecției periculoase de la Gâdinți: Se mută acolo semafoarele de la Căciulești

În urma prăbușirii podului de la Luțca, traficul rutier a fost deviat prin Gâdinți. În această localitate, există o intersecție „a morții”, foarte asemănătoare cu cea de la Căciulești – Girov. Chiar astăzi, în acel punct din Gâdinți, a avut loc un accident rutier. Citiți și: Carambol în Neamț: 3 mașini implicate

La Căciulești, după multiple demersuri de semnalizare rutieră, s-a ajuns la semaforizarea intersecției. Semaforizarea de la Căciulești nu a fost lipsită de neajunsuri, fiind probleme cu alimentarea semafoarelor cu energie electrică. O soluție în curs de implementare ar urma să fie instalarea unui sens giratoriu.

Întrucât traficul prin Gâdinți se va aglomera pe fondul închiderii accesului pe podul prăbușit, în spațiul public a apărut o petiție care solicită semaforizarea intersecției dintre DN15D si drumul ce merge către Sagna 207D.

Avand in vedere devierea circulatiei catre Sagna prin Gadinti, ca urmare a prabusirii podului peste Siret, din Luțca, traficul va fi preluat de DN15D prin Gadinti. Pe perioada cat s-au facut reparațiile la acest pod, circulatia de asemenea a fost dirijata pe acest tronson de drum, unde se afla și intersectia din Gadinti ce face legatura dintre DN15D si drumul ce merge catre Sagna 207D. Aceasta intersectie a fost denumita ,,intersectia groazei” din cauza numarului exagerat de mare de accidente intr-un timp relativ scurt.

Pentru a evita viitoare tragedii, lansez o strangere de semnaturi pentru montarea de urgenta a unor semafoare provizorii in intersectia ,,groazei” din Gadinti, dar și alte soluții care sa ii ajute pe participanții la trafic sa observe intersecția și sa evite eventuale accidente. Este nevoie de aceste semnaturi pentru a depune o solicitare catre institutiile abilitate, iar acestea sa ia masurile necesare pentru o semnalizare cât mai eficienta în acea intersecție.

SEMNEAZA PENTRU A SALVA VIETI!

se arată în petiția disponibilă aici – click.

Potrivit unor informații furnizate de prefectul de Neamț, Adrian Niță, pe 14 iunie s-a solicitat către DRDP Iași ca, într-un termen de 14 zile lucrătoare, să se efectueze semaforizarea acestei intersecții de la Gâdinți.

„Vor instala semafoare acolo. Le-am dat termen 14 zile lucrătoare. E o intersecție unde sunt probleme în ceea ce privește neacordarea priorității. Acum, urmare a devierii traficului prin acest punct, se va aglomera și este necesar să sporim măsurile de siguranță a traficului în zonă.”, a precizat Adrian Niță.

Situația, însă, se complică, deoarece intersecțiile semaforizate pe drumurile naționale sunt atipice și presupun niște proceduri tehnice și birocratice care durează.

În luna aprilie a acestui an, DRDP Iași informa că există un proiect pentru amenajarea unui sens giratoriu provizoriu la Căciulești, intersecția DN 15D cu DJ 156A, în zona localității Girov, județul Neamț.

„Menționăm că este vorba despre o soluție giratorie provizorie, urmând ca în perioada următoare aceasta să fie supusă avizării din partea Inspectoratului de Poliție Județean și a Consiliului Județean Neamț. După obținerea tuturor avizelor necesare, DRDP Iași va trece la execuția lucrărilor de amenajare a intersecției amintite. Prin implementarea acestei soluții, DRDP Iași își propune reducerea riscului de accidente consemnat în zonă, eliminând totodată neajunsurile semnalate în funcționarea sistemului de semaforizare implementat în intersecția menționată, cauzate de unele deficiențe în alimentarea cu energie electrică.”, a transmis DRDP Iași.

Întrucât semaforizarea de la Căciulești s-a dovedit a fi cu multe probleme, surse de la CNAIR (Drumuri Naționale) ne-au precizat că se intenționează demontarea semafoarelor de la Căciulești și montarea acestora la Gâdinți.

E posibil, însă, ca termenul de 14 zile lucrătoare la Gâdinți să nu poată fi respectat, deoarece trebuie făcut un sens giratoriu la Căciulești, pentru a elimina posibilele pericole dacă se rămâne fără semafor. În plus, semaforizarea de la Gâdinți necesită multă birocrație, avize și, veșnica problemă, o sursă continuă de alimentare cu energie electrică a semafoarelor. Această sursă urmează să fie identificată abia după finalizarea proiectului și obținerea avizelor necesare.

Vom reveni cu informații suplimentare despre aceste două intersecții problemă pe măsură ce le vom primi.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate