Soluții pentru drumul abandonat Bicaz – Poiana Largului și podul de la Girov care stă să cadă

După ce a plecat PSD de la guvernare, în 2019, două proiecte de infrastructură importante pentru Neamț au rămas în paragină. Drumul Bicaz-Poiana Largului a fost sabotat, practic, de guvernele care au succedat PSD, din motive nefondate, doar cu scopul de a bloca investiția. Lucrările stopate pe DN 15 au condus la noi degradări ale drumului și la profunde nemulțumiri în rândul miilor de oameni care locuiesc aici sau tranzitează zona, însă blocajul e pe cale să se încheie.

Președintele Consiliului Județean Neamț l-a invitat pe ministrul Transporturilor, vicepremierul Sorin Grindeanu, la Neamț. DN15 este în subordinea Ministerului Transporturilor și de lucrări sunt responsabili cei de la drumuri naționale, nu Consiliul Județean. Însă e în interesul oricărei autorități locale ca Guvernul să aloce fonduri pentru binele comunității de aici, așa că orice ușă deschisă la București e în avantajul nemțenilor.

Am avut o discuție cu vicepremierul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, despre DN 15 Bicaz-Poiana Largului. I-am adus la cunoștință situația actuală a acestui segment de drum. Sunt 2 ani și ceva de când drumul acesta a rămas în paragină. Trebuie să o spun, nu am ce să fac, chiar dacă astăzi suntem într-o coaliție. Din păcate, după ce PSD nu a mai fost la guvernare și PNL și USR au pus stop acestui proiect.

De peste 2 ani de zile cetățenii de pe Valea Muntelui trăiesc un calvar, efectiv, cu acest segment de drum. Sigur, eu am convingerea că ministrul actual a înțeles situația. În perioada următoare va face o vizită la Neamț, în special pe DN 15.

Mai am un obiectiv important pe care vreau să îl prezint domnului ministru care, la fel, era în faza de licitație și a fost scos de tot din planul de investiții: podul de la Girov, un pod care stă să cadă. Când am plecat în 2019 de la guvernare era în licitație. A fost scos din licitație și nu s-a mai întâmplat nimic. Vom termina și DN 15 și vom reabilita și podul de la Girov.”, a declarat Ionel Arsene.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate