Sondaj de opinie: Intenţie de vot partide politice Neamţ

În urma unui sondaj de opinie realizat de redacţiile noastre din Neamţ, cu instrumente proprii şi nestandardizate, vă oferim rezultatele obţinute. Nu este vorba de un sondaj oficial, ci de unul pe care noi îl consierăm a fi mult mai real decât cele prezentate de partide.

Pe primul loc în sondajul nostru, cu 55%, sunt nemţenii cu drept de vot care sunt total dezamăgiţi de toate partidele şi nu ar vota pe niciunul dintre politicienii cu notorietate din Neamţ.

Pe locul 2 este PSD, cu un procent de 18% din cetăţenii cu drept de vot chestionaţi.

Pe locul 3 esre AUR, cu un procent de 12% din cetăţenii cu drept de vot chestionaţi, dar cu fluctuaţii mari de intenţie de vot de la o localitate la alta. În unele localităţi AUR nu adună nici 2%, dar în alte localităţi, cum ar fi de exemplu comuna Borleşti, procentul AUR ca intenţie de vot este de 20%.

Pe locul 4 este PNL, cu un procent de 10% din cetăţenii cu drept de vot chestionaţi.

Restul de 5% se împart între restul partidelor mici, aici intrând şi USR care a suferit o cădere spectaculoasă în special în mediul rural, unde USR este identificat cu o ieşire nefericită a lui Iulian Bulai pe o temă religioasă.

Nu ştim cum le ies în sondajele partidelor procentele pe care le dau ei de peste 30%, deoarece în toate variantele de sondare făcute de noi peste 50% dintre nemţenii cu drept de vot nu vor să mai audă de niciunii. Mai mult de atât, din cei peste 50% care nu vor să mai audă de politică, peste jumătate au doar cuvinte injurioase la adrea politicienilor.

Această atidudine se poate vedea de fapt şi în prezenţa la vot unde procentele sunt în aceleaşi tendinţe ca cele din sondajul de mai sus. Cel mai probabil, partidele politice, înainte de a prezenta public rezultatele reale, măsluiesc sondajele şi îi elimină din calcul pe cei care spun că nu votează cu niciunul şi reîmpart procentul rămas la cei care au zis că vor vota cu cineva.

Din acest sondaj realizat de noi cu propriile instrumente emitem opinia că partidele din Neamţ prezintă public sondaje măsluite şi că în realitate peste 50% dintre nemţeni consideră că partidele din Neamţ sunt doar nişte găşti de interese pline de hoţi, incompetenţi şi oportunişti.

Iosub Robert

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate