Sondaj pentru funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț

ZiarPiatraNeamt.ro a efectuat un sondaj în mediul online pentru a afla intenția de vot a pietrenilor.

Rezultatele sondajului nostru nu sunt asemănătoare sondajelor lansate pe piață de PNL și PSD, dar sunt conforme cu ceea ce discutăm cu pietrenii din toate mediile sociale cu care interacționăm și ne bazăm și pe experiențele anterioare ale altor sondaje făcute prin aceeași metodă.

Primul semn că acest sondaj reflectă realitatea este că pe primul loc, cu 25%, pietrenii au ales „ALTCINEVA”. O reacție de repulsie la adresa clasei politice locale, reacție pe care o vedem cu toții, o auzim zi de zi de la toți pietrenii, doar că până acum nu am văzut-o în sondajele comandate și plătite de partide, deși ea clar există.

Pe locul doi, cu un procent de 21%, se află Adrian Niță de la PSD, un procent care înglobează în el creșterea la nivel național a PSD. Un candidat care are șanse reale, mai ales că vorbim de un procent de 21% înainte de lansarea sa oficiala ca și candidat la primăria Piatra-Neamț. Cel mai probabil, această lansare se va produce în curând.

Pe locul trei, cu 19%, se află Andrei Carabelea, procent care reprezintă poziția PNL la nivel național și așteptăm cu mare interes alegerile să vedem cu toții dacă procentul din sondajul nostru va fi mult mai apropiat de adevărul votului față de procentele mult umflate din sondajele plătite de partide.

Pe locul patru, cu 11%, se află candidatul AUR, care presupunem că pe perioada desfășurării sondajului a dormit cu capul pe telefon ca să mobilizeze lumea la vot, căci am șters o mulțime de voturi multiple sau voturi date de persoane din alte localități pentru acest candidat. Din păcate, așa e când bagi AUR în orice sondaj online, se mobilizează în mod disperat, deși li s-a transmis că nu funcționează la noi metoda asta.

Pe locul cinci, cu 10 procente – dar procentele lui, muncite din greu, nu ale unui partid – este Vasile Panaite, care va candida din partea unui partid nou, APM, și care, dacă ar merge într-o luptă electorală cu ceilalți competitori fără ca vreunul să aibă un partid în spate, ar câștiga detașat.

Pe locul șase, cu 6%, se află candidatul SOS, Băltog Constantin, care este aproape necunoscut din punct de vedere electoral, dar destul de cunoscut din punct de vedere comunitar și care efectiv acum ia startul și îl ia de la 6 procente, nu de la zero.

Concluzia sondajului este aceea că la Piatra-Neamț campania electorală chiar va da primarul și totul se joacă. Procentul de 25% pietreni care vor pe altcineva este compus din oameni interesați de politica locală, că altfel nu ar fi participat la un astfel de sondaj, dar oameni care nu sunt convinși de niciunul dintre competitori. Bătălia candidaților aici va fi, pe convingerea acestei mase de oameni care sunt votanți, dar nu au încă pe cine să voteze.

Urăm succes tuturor competitorilor electorali în această campanie la Piatra-Neamț și multă putere de muncă politică, deoarece anticipăm o rundă de alegeri cu mari surprize din partea pietrenilor sătui de minciuni, promisiuni, clasa politică și politicieni.

Iosub Robert

PS: Sondajul a fost efectuat folosind resurse proprii, fără ca vreun actor politic să aibă acces la datele preliminare. Toate voturile provenind din alte localități în afara de Piatra-Neamț au fost eliminate, la fel cum au fost excluse și voturile multiple ale persoanelor care au încercat să înșele sistemul utilizând proxy-uri, Tor sau alte metode similare.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate