Sorin Cîmpeanu: „Profesorii NU vor mai putea face meditații cu elevii de la clasă” – Modificări în viitoarea lege a educației

Elevii care au nevoie de meditații la o anumită materie vor trebui să caute un alt profesor, diferit de cel de la clasă. Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației, a declarat pesntru postul Digi24 că în viitoarea lege a Educaţiei va fi prevăzută interdicţia ca profesorii să facă meditaţii cu elevii de la clasele unde predau:

La modul general consider că este un lucru de mare bun simț. Pe de altă parte, meditațiile se practică în orice alt stat european – nu poți să interzici unui părinte care dorește o pregătire suplimentară pentru propriul copil să facă acest lucru. Pregătirea suplimentară este în interesul educației deci este un lucru acceptat în orice stat al acestei lumi. Pe de altă parte, vrem să avem relevanța notelor și vrem să avem respectarea condițiilor de etică în sistemul de educație.

Relevanța notelor are de suferit atunci când un profesor face meditații cu elevi de la propria clasă pe care apoi îi notează. Pe de altă parte, pentru a asigura obiectivitatea în activitatea de predare și de evaluare la clasă, personalului didactic de predare îi este interzis – dorim să propunem prin lege – să desfășoare meditații cu elevii de la clasă având ca obligație de diligență să depună eforturi în vederea eliminării necesității pregătirii suplimentare, la modul general – și asta pentru a atinge profilul de competență al absolvenților din ciclul în care predă.

(…) România educată are ca deziderat transpunerea obiectivelor într-un pachet legislativ. Pachetul legislativ trebuie să poată fi aplicat începând cu luna septembrie 2023 la nivel de plan cadru, curriculum și tot felul de alte lucruri de interes maxim pentru tinerele generații. Ca să se poată aplica în septembrie 2023 avem nevoie de pregătire pentru legislația subsecventă, deci pachetul legislativ ar trebui să intre în vigoare în acest an iar prevederea despre care discutăm – cu interdicția de a face meditații cu propriii elevi de la clasă – sunt convins că poate să intre încă din anul școlar 2022-2023.

Potrivit ministrului şi până în prezent a existat o prevedere care interzicea meditaţiile cu elevii de la clasă, în Ordinul de ministru 4831 din anul 2018, prevedere care însă nu a fost respectată.

Întreaga declarație poate fi urmărită în materialul Digi 24:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate