Specialiști din Neamț, premiați la Trofeul Electricianului 2023

Cei mai buni specialiști ai companiei Delgaz Grid au fost premiați la Trofeul Electricianului 2023

  • 27 de specialiști Delgaz Grid și 3 elevi electricieni au urcat pe podium;
  • Câștigătorii vor reprezenta compania la etapa națională a competiției Trofeul Electricianului care va fi organizată în iulie la Timișoara.

După două zile de probe teoretice și practice, cei mai buni 27 de specialiști din compania Delgaz Grid au fost premiați la cele nouă specializări de la etapa pe companie a concursului profesional „Trofeul Electricianului”, desfășurat la Iași, săptămâna aceasta.  

Ei vor participa la etapa națională a competiției care va avea loc în luna iulie la Timișoara, unde vor concura specialiști din mai multe companii de distribuție de energie electrică din țară.

La competiția Delgaz Grid încheiată joi, 11 mai, au participat peste 120 de electricieni și ingineri din Delgaz Grid și 9 tineri electricieni de la licee de profil din zona Moldovei.

Electricienii Delgaz Grid au concurat la specializările: exploatare stații de transformare, exploatare rețele de medie și joasă tensiune, PRAM (protecții și automatizări), măsură energie electrică, montare și reparații echipament primar 110 KV și medie tensiune din stații de transformare, montare și reparații instalații de medie tensiune și joasă tensiune (posturi de transformare, linii electrice aeriene și subterane), defectoscopie linii electrice subterane de medie și joasă tensiune, dispecer energetic de distribuție.

În paralel s-a derulat și competiția dedicată inginerilor, aflată la a doua ediție.

Evenimentul a inclus, pentru al șaptelea an, și Trofeul Electricianului Junior, secțiune la care au participat elevi de la trei unități de învățământ care au clase cu profil energetic: Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Iași, Colegiul Tehnic „Samoil Isopescu” din Suceava și Liceul „Ștefan Procopiu” din Vaslui.

Șapte electricieni din Suceava, patru din Botoșani, câte trei din Bacău, Neamț și Vaslui  și unul din Iași au urcat pe podium în aplauzele colegilor.

La specializarea Dispecer energetic de distribuție, locurile I și II au ajuns la Iași, iar locul III a ajuns la Bacău

La secțiunea pentru ingineri, locul I a ajuns la Suceava, locul II la Vaslui și locul III la Neamț.

La Trofeul Electricianului Junior, locurile I și III au fost câștigate de elevi de la  Colegiul Tehnic „Samoil Isopescu” din Suceava, iar locul II la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Iași.

În premieră, în acest an faza națională a Trofeului va avea o secțiune dedicată juniorilor la care vor concura elevi de la unități de învățământ din toată țara care au clase cu profil energetic.

”În ziua de astăzi electricitatea a devenit atât de importantă, încât fără electricitate aproape că nu mai putem să ne imaginăm viața. Iar voi asta faceți, asigurați întotdeauna clienților noștri energia de care au nevoie, ceea ce nu e puțin lucru. Felicitări pentru rezultatele obținute, dar și pentru activitatea de zi cu zi și vă doresc să vă întoarceți de la etapa națională cu cât mai multe trofee”, a declarat Cristian Secoșan, director general Delgaz Grid.

„Trofeul nu este doar o competiție în care vă verificați cunoștințele, abilitățile, ci și o sărbătoare a breslei, de care trebuie să fim mândri. Trofeul a devenit un reper al meseriei noastre, echivalent cu excelența și profesionalismul la cel mai înalt nivel.  Vă felicit pentru rezultatele obținute și vă doresc mult succes la faza națională”, a spus Mihaela Cazacu, director general adjunct Delgaz Grid.

Ca în fiecare an, în cadrul evenimentului au fost prezenți cu standuri expoziționale producători de echipamente, materiale, dispozitive și unelte, aparate de măsură specifice domeniului.

„Trofeul Electricianului” este un eveniment de tradiție, probabil cel mai longeviv și de anvergură concurs profesional din România. Istoria de 46 de ani a competiției începe 1977 și este strâns legată de Moldova și de municipiul Iași, prima ediție având loc la Iași.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit peste 2,1 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 3 miliarde de euro.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate