Stadiul proiectului de distribuire a gazelor naturale în Comuna Gârcina – Gavril Mihai Gontaru

În cadrul interviului acordat pentru Ziar Piatra Neamț, primarul Gavril Mihai Gontaru a prezentat și câteva noutăți legate de Proiectul de distribuire a gazelor naturale în comuna Gârcina.

Robert Iosub: Am văzut la Primăria Piatra Neamț un proiect, vi s-a aprobat în acea zonă, pe lângă drum va fi și o stație de gaz metan pentru dumneavoastră?

Este un alt proiect foarte important la care lucrăm de aproximativ doi ani de zile, pentru că studiu de fezabilitate de o asemenea amploare trebuie foarte multe studii (…). Este un proiect ambițios care o să aducă gaz nu numai în comunitatea Gârcina, pentru că în ultima perioadă ați văzut că și CJ a făcut o asociere de mai multe localități, prin care se dorește a implementa acest proiect pentru diverse obiective, de la Spitalul Județean, până la Centrul de Reabilitare din Dragomirești, până la Căminul de Bătrâni di Războieni.

Soluția pentru care noi am optat în 2019 când ne-am apucat de acest proiect este cea mai viabilă pentru că noi o să aducem conducta de pe Dragoș Vodă, din zona Moldocor, din zona centrului comercial, acolo este o stație de distribuție gaze de a TransGaz-ului cu un cumul de gaze foarte mare în urma închiderii unităților care erau în zonă, Foresta, Petrocart, iar acest cumul de gaze o să ajungă pentru toate localitățile de după noi: Valea Viei, Dragoș Vodă, Almaș, Dobreni, Bodești, Ștefan Cel Mare, Războieni, Girov, ș.a.m.d.

Ne punem mari speranțe în ajutorul pe care CJ o să ni-l aloce pentru că devizul din partea Gârcinei este în valoare de aproape 10 milioane de euro, deoarece conducta de medie presiune o să treacă prima dată pe la noi și avem o distanță de 3 kilometri care străbate Municipiul Piatra Neamț, pe care trebuie să acoperim aceste cheltuieli, inclusiv repararea drumului respectiv.

Îmi doresc ca în perioada următoare dacă pe „Anghel Saligny” se depune acest proiect să intrăm anul acesta pe licitație iar de la anul să începem efectiv lucrările pentru că ați văzut ce se întâmplă cu lemnele și cu toată această frenezie, și cu gazul din ultima perioadă.”, a declarat primarul comunei Gârcina.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate