Stațiile de autobuz din Piatra-Neamț, la preț de apartament, sunt închise cu benzi de delimitare

Noile stații de autobuz din Piatra-Neamț, pentru care s-au plătit zeci de mii de euro pe bucată, au fost deschise accesului publicului pentru ca acum să se închidă. Accesul este restricționat prin montarea unor benzi de delimitare.

Motivul real este acela că stațiile de autobuz care nu au fost recepționate nu pot fi date în folosință, conform legii. De ce au fost ele deschise publicului până acum, deși recepția nu a fost făcută, nu știm. Despre acest lucru am scris mai multe aici – click.

Cert este că în octombrie 2021 conducerea primăriei spunea că „De astăzi, este funcțională prima stație inteligentă, semn al modernizării transportului public din municipiul Piatra-Neamț.”. În 2023, se pare că s-a descoperit că nu sunt „funcționale”.

Situația este una delicată. E greu să găsești pe cineva care să fie dispus să semneze o recepție pentru care sunt șanse mari să se dea cu subsemnatul la DNA, dar și mai greu este ca după cazul Luțca să închizi ochii și să lași în folosință publică niște construcții nerecepționate.

Potrivit declarațiilor directorului de cabinet al primarului, Liviu Harbuz, urmează ca pentru o parte dintre stații să se semneze o recepție parțială, pentru a se intra în legalitate. Restul stațiilor încă sunt în faza de execuție și rămân în răspunderea constructorului, deoarece multe dintre ele nu au fost încă racordate la utilități.

„Se va face recepția parțială, așa cum s-a stabilit cu Inspectoratul de Stat în Construcții, pentru cele care sunt finalizate. Sunt 48 finalizate pe recepție parțială. Cele nefinalizate au o problemă. EON nu poate presta serviciile pentru că are foarte multe lucrări. E un cerc vicios aici. Sunt companiile care ne furnizează serviciile, care fac atunci când au timp, când au bani, când pot, deși au niște contracte.(…) Diferența până la 80 (n.r. de stații) vor avea statutul de nepracticabile.”, a declarat Liviu Harbuz.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate