Staţiile de autobuz la preţ de apartament trebuie închise pentru că pun în pericol vieţile oamenilor

Staţiile de autobuz la preţ de apartament ar trebui închise deoarece nu sunt recepţionate – şi ca orice construcţie nerecepţionată şi neverificată reprezintă un risc pentru populaţie conform legii.

Aflată în imposibilitatea de a face recepţia dar constrânsă de legislaţie, primăria s-a trezit că trebuie să restricţioneze acum accesul oamenilor în aceste staţii de autobuz. Asta înseamnă că primarul Andrei Carabelea minţea în octombrie 2021 când spunea că De astăzi, este funcțională prima stație inteligentă, semn al modernizării transportului public din municipiul Piatra-Neamț.

Se pare că de fapt nu sunt funcţionale staţiile şi asta o recunoaşte chiar primăria care încearcă să amâne cât mai mult intrarea îl legalitate punând constructorul să afişeze un fel de avertismente în noile staţii la preţ de apartament.

Am întrebat desigur şi reprezentanţii autorităţilor locale dacă este legal să fie folosite aceste construcții de către populație înainte de verificarea de la receptie însă după cum puteţi vedea în raspunsul de mai jos, noi am întrebat de mere şi ei ne-au răspuns de pere.

Deşi au recunoscut că staţiile de autobuz sunt în fază de execuţie, montaj echipamente, teste şi probe şi în nici un caz nu există vreuna funcţională așa cum minţea primarul Andrei Carabelea, aceste staţii sunt lăsate în continuare în folosinţa publicului. Cine va răspunde dacă un racord electric nu este bun şi se curentează un copil? Cine va răspunde dacă un şurub nu este strâns bine şi cade un panou în capul unui bătrân? Cine va răspunde pentru orice ar păţi cineva într-o astfel de staţie de autobuz? Nu ştim să vă spunem cine va răspunde dar cel mai probabil în cazul unui accident nefericit cineva totuși va răspunde penal.

Primăria îşi urmăreşte interesele de imagine şi constructorul de asemenea interesele lui. Nu prea înţelegem cum Inspectoratului de Stat în Construcţii Neamţ îşi permite luxul ca după accidentul de la Luţca să mai lase pe cineva să lungească atât de mult intrarea în legalitate.

Iosub Robert

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate