Ștefan Bănică Jr. – show în penultima seară a Vacanțelor Muzicale, ediția 48

Penultima seară a Vacanțelor Muzicale la Piatra-Neamț, ediția a XLVIII-a, l-a adus pe scena din centrul istoric al urbei pietrene pe mult apreciatul artist Ștefan Bănică junior.

Sute de oameni au fost prezenți pe platoul Curţii Domneşti pentru a urmări concertul susținut de Ștefan Bănică junior.”.  Îndrăgitul interpret a oferit un show grandios, fiind aplaudat îndelung de public.

Pentru ultima seară a ediției a XLVIII-a a Festivalului Vacanțe Muzicale la Piatra-Neamț, începând cu ora 21:00, publicul este invitat într-o Călătorie în lumea filmului și a musicaluluieveniment realizat cu participarea soliștilor și a orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” București

Ediția curentă a Vacanțelor Muzicale beneficiază de finanțarea Consiliului Județean Neamț, a Ministerului Culturii. Partener al proiectului este Primăria municipiului Piatra-Neamț.

*****

ȘTEFAN BĂNICĂ Jr.

Născut la 18 octombrie 1967, la București, fiul celebrului actor Ștefan Bănică absolvă, în 1990, Institutul de Artă Cinematografică (I. A. T. C.), la clasa maestrului Ion Cojar.

Are o scurtă, dar remarcabilă carieră în cinematografie (exemple: „Eroii nu au vârstă” – 1984 sau seria celebră a „Liceenilor” – 1986-1990).

Pasionat de rock and roll, fascinat de personalitatea marelui Elvis Presley, face primii pași în cariera muzicală profesionistă, în 1992 (deși, cu umor, recunoaște că a cântat în public prima dată la vârsta de trei ani, în… tramvai!), când a înregistrat primul său album intitulat „Un actor, un rock`n`roll”. A urmat apoi, în 1996, discul „Te rock… frumos”, un album la care Ștefan Bănică jr. a colaborat pentru prima dată cu trupa „Rock’n’roll Band” și cu grupul vocal „The`50`s”, formații la a căror înființare a contribuit în mare măsură.

Cariera sa muzicală este impresionantă, de-a lungul anilor fiind recompensat cu multe premii și distincții, dintre care amintim aici: în 2000: Locul 1, secțiunea șlagăre, la Festivalul de la Mamaia; în 2002: în 2002 – Artistul anului, Premiu acordat de Radio România , în 2003 – Best Male, MTV; în 2004 – Disc de Aur – „Zori de zi”. Tot în 2004, este decorat cu „Ordinul Cavalerului”, distincție a Președenției României.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate