STOP BULLYING! NU-ŢI FIE FRICĂ! – Ateliere cu elevii Colegiului Tehnologic „Spiru Haret”, Şcoala Gimnazială „Nicu Albu” şi Şcoala Gimnazială „Regina Maria” Bicaz

„Stop Bullying. Nu-ţi fie frică!” este un proiect de conştientizare şi sensibilizare a populației din județul Neamț cu privire la acest fenomen. Proiectul este implementat de Compania de Teatru ArtEva, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț, Volta și Teatrului Tineretului. Alte instituții implicate sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ și Consiliul Județean al Elevilor.

“Bullying-ul este un comportament agresiv, repetat, caracterizat printr-un dezechilibru de putere și intenția de a vătăma, victimele resimțind amenințare și lipsă de putere.Constă în utilizarea comportamentului agresiv sub forma amenințării, intimidării, abuzului, forței fizice, coerciției, provocând, vătămând și lezând victima.” (Olweus, 1994).

De câțiva ani fenomenul de bullying își face apariția în rândul copiilor, cu precădere în grupuri de studiu, adică în școală. Primul studiu național făcut de către organizația ,,Salvați copiii” în vederea bullying-ului în școli arată că 1 din 4 elevi suferă și este umilit de către colegi. Comportamentele specifice bullying-ului sunt prezente atât la nivel mental cât și fizic.

Încercăm să combatem bullying-ul prin jocuri teatrale, prin improvizaţie şi jocuri de rol, lucru în echipă, punându-ne în situaţia victimei, dar şi a spectatorului şi agresorului. Este important să conștientizăm faptul că rolurile în agresiune fluctuează și că adesea cei agresați devin la rândul lor agresori.

Colegul şi coordonatorul atelierelor “Stop Bullying”, actorul Rareş Pîrlog a avut  o săptămână cu multă activitate pentru că s-a întâlnit cu elevii clasei a VI-a ai Colegiului Tehnologic Spiru Haret, cu elevii şcolii Gimnaziale Nicu Albu, dar şi cu grupa mare a grădiniţei Şcolii Gimnaziale Regina Maria din Bicaz.

Atelierele continuă pe tot parcursul lunii noiembrie şi vă invităm să urmăriți pentru noi informații pagina de facebook Stop Bullying Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate