„Stop Bullying. Nu-ţi fie frică!”: Întâlnire cu elevii Şcolii Gimnaziale „Daniela Cuciuc” și ai Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Piatra-Neamț

„Stop Bullying. Nu-ţi fie frică!” este un proiect de conştientizare şi sensibilizare a populației din județul Neamț cu privire la acest fenomen. Proiectul este implementat de Compania de Teatru ArtEva, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț, Volta și Teatrului Tineretului. Alte instituții implicate sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ și Consiliul Județean al Elevilor.

Proiectul „Nu-ți fie frică! Stop bullying!” a pornit de la statistica îngrijorătoare care arată că 82% dintre situațiile de bullying au loc în școli, România ocupând primul loc în Europa în privința hărțuirii, conform studiului realizat de Brandwatch.

Ne-am propus ca prin intermediul artei să informăm, conștientizăm și să sensibilizăm atât elevii, cât și părinții, consilierii școlari, profesorii, comunitatea locală, cu privire la problematica fenomenului de bullying, la cauzele și efectele acestuia și îndeosebi la modalitățile de prevenire și soluționare.

Pentru a realiza acest deziderat ne-am propus să realizăm două videoclipuri cu mesaje de impact anti-bullying, o piesă de teatru având ca scenariu colectiv poveștile reale ale actorilor implicați, să organizăm și să desfășurăm activități de informare, prin 10 seminarii în școli generale și licee din Neamț, la care vor participa elevii din clasele V-XII.

informează reprezentanții ArtEva

În școlile românești, fenomenul de bullying are o incidență din ce în ce mai ridicată, pericolul venind din falsa impresie de normalitate a acestuia, majoritatea oamenilor acceptându-l ca pe o componentă obișnuită a vieții de zi cu zi.

Săptămâna aceasta a fost una plină de activităţi pentru noi, pentru că Rareş Pîrlog, colegul nostru, şi coordonatorul atelierelor „Stop bullying” s-a întâlnit cu elevii clasei a VI-a ai Şcolii Gimnaziale „Daniela Cuciuc”, dar şi cu elevii clasei a IX-a ai Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida”. Am discutat despre bullying, despre efecte, dar ne-am şi pus în rolul victimei, prin exerciţii de improvizaţie şi rol, menite să ajute copiii să înțeleagă fenomenul de intimidare prin conștientizarea dezechilibrului de putere.

mai transmite Compania de Teatru ArtEva.

Atelierele continuă pe tot parcursul lunii noiembrie şi vă invităm să urmăriți pentru noi informații pagina de facebook Stop Bullying Neamț.

Teamă, frică, izolare. Toate acestea sunt semne ale suferinței. Copiii care sunt victime ale comportamentelor de bullying au șanse mai mari decât alți copii să dezvolte depresie sau tulburări de anxietate, trăind sentimente acute de tristețe, însingurare, teamă și îngrijorare.

Stop bullying!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate