Stop Bullying! Nu-ţi fie frică! Întâlniri cu elevii Şcolii Gimnaziale Dulceşti şi grădiniţele Floare de Colţ şi Spiru Haret

„Stop Bullying. Nu-ţi fie frică!” este un proiect de conştientizare şi sensibilizare a populației din județul Neamț cu privire la acest fenomen. Proiectul este implementat de Compania de Teatru ArtEva, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț, Volta și Teatrului Tineretului. Alte instituții implicate sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, Consiliul Județean al Elevilor şi Ziar Piatra Neamţ.

De ce copiii rănesc alti copii?

Sunt o mulţime de motive pentru care copiii fac rău celorlalţi, fie ocazional sau foarte des.

Probabil pentru că îi văd pe ceilalţi făcând acest lucru, pentru că este ceea ce trebuie să faci atunci când vrei să fii parte din grupul “potrivit”, pentru că mă face să mă simt mai puternic, mai deştept, mai bun decât persoana pe care o rănesc şi poate că este cea mai bună metodă pentru a evita ca alţii “să se ia de mine”.

Dar oricare ar fi motivul, intimidarea celorlalţi este un subiect pe care nu ar trebui să-l tratăm superficial. Fie că ne-am confruntat cu situaţia de victimă sau de agresor. Fie că am fost noi, prieteni, sau cunoscuţi. Nu contează.

Rareş Pîrlog, coordonatorul atelierelor Stop Bullying Neamț, s-a întâlnit în aceste două zile cu peste 100 de copii: cu elevii claselor a VII-a şi a VIII-a ai Şcolii Gimnaziale Dulceşti , dar şi cu grupele mari ale grădiniţelor Floare de Colţ şi Spiru Haret.

În cadrul atelierelor, am încercat să combatem bullying-ul prin jocuri teatrale, prin improvizaţie şi rol, punându-ne în situaţia victimei, dar şi a spectatorului şi agresorului. Este important să conștientizăm faptul că rolurile în agresiune fluctuează și că adesea cei agresați devin la rândul lor agresori.

Încheiem seria atelierelor pentru anul acesta, dar vă invităm să urmăriţi în continuare pagina Stop Bullying Neamț !

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate