Suspiciuni de ilegalități pe bandă rulantă pentru dizolvarea firmei Locativserv

Firma Locativserv, prin intermediul căreia mulți băieți deștepți și-au făcut plinul și combinațiile, trebuie să dispară și odată cu ea toate dovezile despre ce a fost.

Planul este foarte simplu. I se ia obiectul principal de activitate și apoi încep presiunile până când membrii CA demisionează, iar apoi o doamnă din AGA ce face jocurile corupției în acest scenariu propune la sugestia Consiliului Local dizolvarea societății.

Prima etapă s-a realizat. Locuințele administrate de Locativserv au fost luate la primărie.

A doua etapă este aproape gata. Din cei 5 membri ai Consiliului de Administrație, 4 au demisionat deja.

Cum au demisionat? Păi a fost o ședința AGA cu niște probleme organizatorice pe ordinea de zi, ședință la care au fost invitați și membrii CA și, surpriză, Sorin Potolea, consilier personal al primarului, persoană care nu avea ce să caute la această ședință, deoarece, pentru cei care nu înțeleg, Primăria unde este angajat Potolea este o instituție, iar Consiliul Local Piatra-Neamț, proprietarul (acționarul unic) al Locativserv, altă instituție. Nu are niciodată voie primăria să își bage nasul în deciziile AGA și CA ale acestei firme. Doar consiliul local are voie.

Ce a vorbit domnul Potolea la ședință de au început membri CA-ului să își dea demisiile e o întrebare la care ar trebui să răspundă un procuror, deoarece nu am văzut nicăieri consemnată prezența acestui domn și motivul venirii sale și, culmea, din procesul verbal al ședinței lipsește tot ce a vorbit el, deși sursele noastre ne spun că trimisul primarului le-a explicat oamenilor din CA cum că e bine să își dea demisiile. Contactat telefonic, domnul Potolea a negat că ar fi sugerat consilierilor să demisioneze, dar nu a putut să ne dea o explicație coerentă asupra motivației pentru care el s-a aflat la ședință. A zis doar că AGA l-a invitat așa, din senin, și el s-a dus, așa, din bunăvoință.

Deci, avem doi membri AGA care au invitat la ședință în scop de trafic de influență sau instigare un personaj care nu are nicio legătură cu conducerea firmei Locativserv.

Avem un individ, Sorin Potolea, care nici măcar nu e funcționar public, ci un angajat direct al primarului, ambilor fiindu-le interzis prin lege să interfereze cu administrarea firmei Locativserv și, cu toate acestea, sunt informații că face sugestii de demisii care sunt și puse imediat în aplicare.

Avem un proces verbal al ședinței care este completat cu omiterea în mod intenționat a intervenției celui care nu avea ce căuta la acea ședință.

Avem demisionați 4 din cei 5 membri ai CA și se află acest lucru acum, de la noi, din presă, consilierii locali neavând cunoștință de situația creată.

Și mai avem o conducere a instituției Primăria Piatra-Neamț care prezintă un puternic caracter infracțional, coordonând direct, nemijlocit și la lumina zilei deciziile conducerilor unor firme ce aparțin altei instituții, denumită Consiliu Local.

Cei care cunosc legile nu au nevoie de explicații suplimentare, dar poate cei care sunt la conducerea primăriei ar trebui să își cheme juriștii în care au ei încredere să le traducă în estimări de ani de pedeapsă suspiciunile bine întemeiate din acest articol.

I.R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate