Sute de amenzi aplicate de polițiștii locali pentru depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor

Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului – Poliția Locală Piatra Neamț au sancționat, de la începutul anului 2022, 405 persoane care nu au respectat Regulamentul privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică (H.C.L. 228/2021) sau Regulamentul de salubrizare al municipiului Piatra Neamț H.C.L. 80/2016).

Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 130.000 de lei.

Concomitent, în urma monitorizării camerelor de supraveghere amplasate la sheltere, dispecerii monitori au constatat 530 de încălcări ale legislației în vigoare în ceea ce privește depozitarea deșeurilor municipale (menajere ori provenite din construcții/demolări/amenajări), fiind aplicate 180 de sancțiuni contravenționale, persoanelor identificate că au depozitat necontrolat.

Având în vedere faptul că se apropie sărbătorile de iarnă, iar în multe locuințe se fac pregătiri (curățenie/reamenajări interioare), reamintim că reziduurile de orice tip se depozitează doar în locurile amenajate în acest sens – la sheltere/containere închiriate de la operatorul autorizat sau la depozitele speciale – cartier Mărăței, zona Serviciului de Ambulanță Neamț, cartier Dărămănești, zona Cimitir Pietricica.

Din dorința de a ajuta oamenii nevoiași, mulți locatari depozitează textilele vechi sau încălțămintea direct pe platformele de colectare, lucru care contravine prevederilor legale și nici nu este de folos celor cărora le sunt destinate.

Pentru a nu fi pasibili de amenzi, vă reamintim că hainele și încălțămintea pot fi duse la containerele ce se regăsesc în mai multe zone din oraș, de unde pot ajunge mai ușor la beneficiari. În acest mod se păstrează curățenia și se evită sancțiunile contravenționale ce pot ajunge până la 2.000 de lei, conform H.C.L. 228/2021.

a transmis Poliția Locală

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate