Sute de participanți la Noaptea Licuricilor, eveniment organizat de Asociația „Tânăr și Liber”

Vineri, 19 mai 2023, a avut loc Noaptea Licuricilor – ediția de primăvară, organizată de Asociația ”Tânăr și Liber” Piatra Neamț, eveniment ce a devenit deja tradiție în calendarul manifestărilor din orașul nostru. De aceasta dată, au răspuns invitației aproximativ 450 persoane, din Piatra Neamț, Roman, Bacău, Iași, printre participanți regăsindu-se foarte mulți tineri și copii, cel mai tânăr participant având 1 an și jumătate, cel mai experimentat, 70+.

Traseul propus de organizatori a fost unul mediu ca dificultate și a urmărit parte din traseul de semimaraton de la Curtea Domnească, respectiv dealul Cârlomanu, îmbunătățit cu o buclă ce a ocolit mănăstirea Peștera și vârful Bobeica, durata parcurgerii celor 10+ km fiind de aproximativ 4 ore. Participanții s-au bucurat în aceeași măsură de umbra deasă a pădurii, de rotunjimile molcome ale curbelor de nivel, dar și de răcoarea nopții și cei câțiva stropi de ploaie, strălucirea luminițelor orașului și ale licuricilor în mișcare. Merele și limonada oferite de organizatori au fost recompensă pentru participanții cu zâmbetul pe buze și promisiunea de a reveni, la următoarea ediție! 

Noaptea Licuricilor reprezintă o drumeție de noapte la lumina frontalelor, în împrejurimile pitorești ale orașului Piatra Neamț, alături de membrii organizației, evenimentul fiind invitația Asociației #tânărsiliber la mișcare în natură, la un stil de viață sănătos, o provocare pentru fiecare din locuitorii acestui oraș. Evenimentul este public, pot participa persoane de toate vârstele, în condițiile precizate de organizatori, nu există taxă de participare. Cei care doresc să susțină acest eveniment o pot face prin donații, sponsorizări, direcționare formular 2%, dar și prin implicarea în eveniment. Pe parcursul drumeției, organizatorii oferă participanților informații utile despre zonă, echipament, reguli de mers pe munte, noțiuni de prim ajutor, orientare etc.

Asociația ”Tânăr și Liber” Piatra Neamț derulează activități de voluntariat în domeniul ecologiei, turismului, educației non-formale prin care intenționează să atragă în rândul organizației copii, adolescenți, adulți interesați să participe la activitățile în natură, tabere, competiții, cu scopul de a contribui la creșterea unei comunități locale funcționale, a oamenilor care trăiesc sănătos, simplu, în armonie. Misiunea Asociației ”Tânăr și Liber” o reprezintă promovarea ideii de voluntariat, creșterea gradului de educare și cunoaștere a domeniilor ecologie și turism montan, precum și îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

În realizarea misiunii sale, Asociația ”Tânăr și Liber” derulează  programe specifice în cele patru domenii prioritare –  Educația, Voluntariatul, Drumețiile și Sportul, totodată livrând tinerilor cu vârsta între 14 – 24 ani, programul internațional de dezvoltare personală The Duke of Edingburgh Internațional Award.

Site-ul organizației http://tanarsiliber.ro/

Facebook: Tânăr și Liber

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate