Tanti Aurica din Târgu-Neamț, sărbătorită la împlinirea a 100 de ani

În data de 11 mai a.c., a împlinit 100 de ani și a fost sărbătorită de familie și autoritățile publice locale. Este vorba despre Aurica Apostol din Târgu-Neamț.

Vizitată de primarul Daniel Harpa și viceprimarul Vasile Apopei, vârstnica a primit flori și o plachetă aniversară.

„(…) Am mers la dânsa acasă împreună cu viceprimarul Vasile Apopei pentru a-i oferi flori, o plachetă aniversară și mulțumirile noastre pentru tot ceea ce reprezintă: un model de viață frumoasă. La mulți ani cu sănătate lângă minunata dumneavoastră familie!„, a transmis Daniel Harpa, primarul orașului Târgu-Neamț.

Viața doamnei Aurica nu a fost deloc ușoară. Trecută prin război, durere, foamete și alte încercări de care mulți dintre noi am auzit doar din cărțile de istorie, doamna Aurica a rămas puternică. S-a căsătorit din dragoste, după război, iar din căsnicie au rezultat trei copii. Soțul a plecat pe lumea cealaltă, după peste 50 de ani de căsătorie.

Doamna Aurica are acum șase nepoți și.. mulți strănepoți, cărora, până în ianuarie, le-a cusut ii tradiționale, cu propriile mâini.

A fost o femeie foarte echilibrată pe parcursul vieții, și foarte activă. Pe vremuri, a fost pedagog, apoi ne-a îngrijit pe noi, copiii. Lucrul manual a fost o pasiune a ei. A muncit foarte mult, a cusut ii pentru nepoți și strănepoți până anul acesta, în ianuarie„, ne-a povestit fiica doamnei Aurica, cu care centenara locuiește în prezent, într-o casă din Târgu-Neamț.

Ca orice om, indiferent de vârstă, Aurica Apostol are zile mai bune și zile mai rele. La cei 100 de ani împliniți recent, este lucidă, merge, comunică… numai auzul a început să o lase 🙂

La mulți ani cu sănătate și bucurii, din partea Redacției ZiarTarguNeamt.RO!

Andreea T.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate