Târgnemțenii, invitați la ziua Vânătorilor de Munte

Vineri, 3 noiembrie 2023, începând cu ora 11:00, va avea loc evenimentul „Ziua Vânătorilor de Munte” în fața monumentului dedicat: Monumentul Vânătorilor de Munte, din Târgu Neamț. Ca în fiecare an, târgnemțenii și nu numai sunt invitați la manifestările organizate de autoritățile publice locale cu prilejul Zilei Vânătorilor de Munte.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local Târgu Neamț, alături de Casa Culturii Ion Creangă, cu participarea militarilor din Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” – Miercurea Ciuc și Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă” – Vatra Dornei. Muzica militară va fi asigurată de Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt” – Iași.

Ceremonialul militar va începe cu primirea invitaților, apoi va urma prezentarea onorului și salutul drapelului de luptă. Nelipsită va fi intonarea Imnului de Stat al României, urmată de oficierea serviciului religios, alocuțiuni privind semnificația evenimentului și o depunere de coroane.

Evenimentul se va încheia cu defilarea detașamentului de onoare și prezentarea onorului pe b-dul Ștefan cel Mare din Târgu Neamț.

***

Monumentul Eroilor din Târgu Neamț este un monument-mausoleu dedicat corpului de Vânători de munte ai Armatei Române și eroilor Primului Război Mondial. Monumentul amplasat la Târgu Neamț este situat în partea de nord-est a orașului, pe terasa creată în mod artificial în anul 1936, pe Culmea Pleșului. Orașul a fost ales pentru construcția acestui edificiu datorită faptului că aici, în 1916, a fost fondat primul corp de Vânători de Munte de către regele Carol al II-lea.

Monumentul-mausoleu a fost inaugurat la 29 iunie 1939, în cadrul unei ceremonii solemne la care a participat regele Carol al II-lea, prim-ministrul Armand Călinescu, precum și numeroși generali, ofițeri superiori ai corpului de armată al vânătorilor de munte și oficialități ale județului Neamț.

În fiecare an, în data de 3 noiembrie aici este sărbatorită “Ziua Vânătorilor de Munte”.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate