Târgu-Neamț: Brio Sonores (finaliști Românii au talent) și alți muzicieni din R. MOLDOVA urcă la ora 18.00 pe scenă, la Casa Culturii

În aceasta seară la Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu-Neamț, începând cu ora 18.00, renumiți muzicieni din R. Moldova: CAMERATA CHIȘINĂU, ALIONA TRIBOI, MARIANA BULICANU și nu în ultimul rând BRIO SONORES- finaliștii Românii au talent, ediția a IV-a.

INTRAREA ESTE LIBERĂ, potrivit reprezentanților Casei Culturii din Târgu-Neamț.

ORCHESTRA MUNICIPALĂ DE CAMERĂ „CAMERATA CHIŞINĂU” a fost fondată în anul 2000, prin decizia Consiliului municipal Chișinău. Este compusă din cincisprezece muzicieni, laureați ai concursurilor naționale și internaționale.

Membrii orchestrei municipale de cameră ,,Camerata Chișinău”, în frunte cu dirijorul Mihai Amihalachioaie, Maestru în Artă, sunt posesori ai unei măiestrii care atinge inimi. Prin experiența lor profesională şi înalta ţinută artistică, marcată de o considerabilă etalare

internaţională, reuşesc să-şi asume rolul de ambasadori ai culturii naționale basarabene.

În mai puțin de un an de activitate „Camerata Chișinău” a reusit să realizeze primele sale înregistrări audio și să susțină mai multe concerte.

TRUPA ,,BRIO SONORES”

Muzicienii din Republica Moldova reuniți sub această titulatură interpretează muzică pop și dance.

În 2014, au câștigat cea de a patra ediție a concursului „Români au talent”. Bazele formației au fost puse în anul 2009, în cadrul Seminarul Sfântului Sfințit Mucenic Foca de pe lângă Mănăstirea Zabriceni, inițial sub forma unui cor bisericesc. Pe parcursul anilor, colectivul și-a schimbat componența și stilul, dar a reușit să devină un nume cunoscut atât la nivel național, cât și international, dovadă fiind numeroasele concerte pe care le-au susținut în România, Marea Britanie, Turcia, Rusia, alături de nume celebre, precum formația BLUE sau tenorul italian Alessandro Safina.

În 2013, formația ,,Brio Sonores” și-a schimbat genul de muzică cântat și a decis să abordeze genul Pop Opera. Din acel moment, trupa a început să evolueze la diverse tipuri de evenimente, concursuri și festivaluri naționale și internaționale.

În prezent, membrii grupului sunt soliști ai Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău și studenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, specialitatea canto academic.

MARIANA BULICANU

La doar 29 de ani, a ajuns să interpreteze pe scenele mari ale lumii roluri principale din operele  „Traviata”, „Rigoletto” sau „Don Giovanni”.

Mariana Bulicanu s-a născut la Chișinău, Republica Moldova. A studiat la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga” și la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Secția Canto Academic.

În present, este doctorand la Academia de Științe.

Este membră a Uniunii Muzicii din Moldova.

Din 2010, Mariana Bulicanu este solistă la Teatrul Național de Operă și Balet din Chișinău. De-a lungul anilor, ea a studiat cu profesori excelenți. În afara Chișinăului, Mariana Bulicanu a evoluat  și în Ucraina și Elveția, în urma prestațiilor sale primind recenzii încântătoare.

ALIONA TRIBOI

Absolventă a Liceului Repulican de Muzică „Ciprian Porumbescu”, a fost studentă la Conservatorul de Muzică „Gavriil Muzicescu” din Chișinău, Secția Instrumente cu corzi, clasa vioară și Secția Canto Estradă și Jazz, clasa canto estradă. În paralel, a studiat la Facultatea Arte Dramatice și Manegement Artistic, Secția Actor Teatru, Cinema.

Din 2002, evoluează în Orchestra Municipală de muzică camerală „Amadeus” a Teatrului Național „Mihai Eminescu” și în Ansamblul „Violonistele Moldovei”, susținând concerte în România, Ucraina, Rusia, Belorusia, Italia, Spania, Franța, Danemarca.

Laureată a multor concursuri și festivaluri naționale și internaționale:

Este decorată, în 2019, cu Premiul „Maestru în Arte”.

Aplauze diseară la Târgu-Neamț, pentru ORCHESTRA MUNICIPALĂ DE CAMERĂ „CAMERATA CHIŞINĂU” alături de Brio Sonores, Mariana Bulicanu și Aliona Triboi!

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate