TÂRGU- NEAMȚ/ Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor cu stăpân

Primăria orașului Târgu-Neamț subvenționează o campanie de sterilizări gratuite pentru câinii cu stăpân identificați conform legislației în vigoare.

foto cu caracter ilustrativ

Orice persoană fizică sau juridică care are domiciliul/sediul pe raza orașului și care deține unul sau mai mulți câini ce aparțin rasei comune și a metișilor acestora, înregistrați conform Ordinului nr. 1/2014 pentru aprobarea Normelor privind identificarea și înregistrarea câinilor fără stăpân, cu modificările și completările ulterioare (adică microcipați și înregistrați în RECS pe numele proprietarului), poate beneficia de subvenționarea sterilizării în limita sumelor alocate anual pentru acest serviciu.

Solicitantul trebuie să depună la Primăria orașului Târgu-Neamț o cerere tip însoțită de o copie a actului de identitate.

Acordarea subvențiilor se face în ordinea depunerii cererilor. Î

n termen de 30 de zile de la depunerea cererii, solicitanților li se va transmite adresa cabinetelor medicale de liberă practică către care s-a făcut concesionarea sterilizării împreună cu un bon de sterilizare.

De ce este important să sterilizați? Sterilizându-i, veți contribui la prevenirea bolilor, a puilor nedoriți, a abandonului și cruzimii. Fiți responsabili!

Beneficiile sterilizării: reduce riscul apariției tumorilor mamare – Împiedică apariția tumorilor ovariene și a piometrului – Împiedică apariția cancerului testicular – Previne apariția problemelor de prostată – Elimină neplăcerile cauzate de manifestarea comportamentului sexual (marcarea teritoriului, etc.) – Animalele sterilizate trăiesc mai mult!

Animalele nu trebuie să mănânce cu 12 ore înaintea sterilizării! De asemenea, vor avea nevoie de îngrijire după operație. Conform legii 258/2013, dacă nu vă sterilizați câinele din casă sau curte, comiteți o contravenție și veți fi sancționat cu amenda de la 5.000 la 10.000 lei. Respectați legea, respectați-vă comunitatea, respectați-vă animalele, sterilizați!

Pentru mai multe informații cu privire la campania de sterilizare gratuită, puteți contacta Primăria orașului Târgu-Neamț la numărul de telefon 0233 790 245 int. 132.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate