Târgu-Neamț/ De la cititor citire: „Morții noștri își dorm somnul de veci între gunoaie”

Morții noștri se răsucesc în mormânt știind ce gunoaie îi împresoară.

… Asta ne-a scris la început de an un cititor care a mers la Cimitirul Eternitatea din Târgu-Neamț pentru a aprinde o lumânare la căpătâiul rudelor trecute la cele veșnice.

Am observat mizeria și wc-ul foarte murdar, wc care n-ar trebui să mai existe în fundul cimitirului în secolul în care ne regăsim, mai ales că sunt multe clădiri în interiorul cimitirului și cu siguranță s-ar fi găsit un loc pentru a se construi un wc civilizat, ne-a spus Andrei U.

A trimis la redacție și fotografii din care pare să fi trecut mai bine de o săptămână de când mizeria tronează în cimitirul târgului.

Pare că cei responsabili nu sunt atât de preocupați de curățenie și nu arată respectul cuvenit față de cei decedați și mai ales față de cetățenii care vin să-și plângă morții.

Să nu uităm că cetățenii întotdeauna își arată dărnicia și sprijină biserica prin donațiile pe care le fac. O parte din donații ar trebui să se întoarcă sub formă de servicii eficiente către cetățenii care vizitează cimitirul, este de părere cititorul nostru.

Am completa și faptul că unii vizitatori ai cimitirului aruncă anapoda resturile de la lumânări și alte deșeuri… considerând că nu are rost să se deplaseze câțiva metri în plus până la cel mai apropiat coș de gunoi.

Pe de altă parte, nu există suficiente tomberoane prin cimitir, pentru ca oamenii să aibă unde să arunce resturile de la lumânări, coroane și altele. Este un singur tomberon și acela este la intrare în cimitir. Dar s-ar umple imediat, total ineficient. Consider că este necesar câte un tomberom la fiecare 30- 50 de metri, spune Andrei U.

Potrivit cititorului nostru, există și alți oameni revoltați de peisajul pe care îl găsesc în cimitirul Târgului. Sau mai bine zis, dezamăgiți… că morții lor își dorm somnul de veci printre gunoaie.

Redacția ZiarTarguNeamt.RO speră ca astfel de situații să nu se mai repete și îndeamnă administratorul cimitirului să ia măsurile care se impun… astfel încât sufletele adormiților să se odihnească 24h/24 în loc luminat, în loc cu verdeaţă, în loc de odihnă, de unde a fugit toată durerea, întristarea şi suspinarea și… mizeria.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate