Târgu-Neamț: O nouă variantă ocolitoare, acord de parteneriat semnat cu CNAIR

Investiția în infrastructură rutieră va conecta zona Târgu-Neamț la rețeaua națională

Daniel Vasilică Harpa, primarul orașului Târgu-Neamț, anunță un proiect ambițios ce va aduce schimbări semnificative în mobilitatea și dezvoltarea localității.

La Ministerul Transporturilor, acesta a semnat recent acordul de parteneriat cu CNAIR pentru realizarea celei de-a doua variante ocolitoare a orașului, care va conecta zona la viitoarea autostradă a Unirii (A8), îmbunătățind semnificativ accesibilitatea și conexiunile rutiere.

Proiectul intitulat „Sectorul 2 al Drumului de legătură la A8 – între A8 km 5+800 și DN 15B km 9+800, inclusiv pod nou peste râul Neamț (Ozana)” constă în construirea unei noi variante ocolitoare ce va lega orașul Târgu-Neamț de autostrada A8, conectându-l astfel cu alte importante centre urbane.

Noua variantă ocolitoare va degreva traficul de tranzit din zonele aglomerate ale orașului Târgu-Neamț, asigurând astfel o circulație mai fluidă și sigură.

Primarul Harpa subliniază importanța acestui proiect pentru întreaga zonă și pentru cetățenii orașului. „Ne luptăm pentru accesibilitate, timpi de călătorie redusi și pentru a crea premise solide pentru dezvoltarea economică și socială a zonei noastre„, a declarat primarul. „Centura la A8 va degreva traficul din zonele aglomerate ale orașului, asigurând o circulație mai fluidă și mai sigură pentru toți cetățenii.

În plus, noul drum va îmbunătăți conexiunile rutiere către orașele importante și va contribui la creșterea dezvoltării economice regionale și la atragerea de noi investiții.

Drumul propus începe de la limita teritorială a UAT Târgu-Neamț, spre Grumăzești, traversând râul Ozana. Continuă pe strada Prundului și pe terenuri private, apo traversează Cafea Feratp, între străzile Daciei și Constantin Ciopraga, ajungând pe DN 15b în zona Struțăriei (str. Speranței).

„Împreună cu echipa din Primărie și cu sprijinul Partidului Social Democrat, sunt hotărât să continuăm să investim în infrastructura rutieră, așa cum am promis, pentru a asigura un trai mai bun și un viitor prosper pentru toți locuitorii.

Rămâneți alături de noi în această călătorie, spre o urbe modernă, sustenabilă și conectată cu restul lumii”, a conchis primarul Daniel Vasilică Harpa.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate