Târgul de Crăciun din Piatra-Neamț – Un fiasco al incompetenței

Anul acesta, Târgul de Crăciun din Piatra-Neamț s-a transformat într-un fiasco, dezvăluind o realitate amară despre administrația locală. Acest eșec este strâns legat de incompetență, o problemă care nu poate fi ascunsă sub preș.

Recent, am aflat că Târgul de Crăciun nu va putea fi organizat cum se cuvine de către Primăria Piatra-Neamț. Motivul? O ordonanță care interzice cheltuirea nejustificată a banului public în ultimele două luni ale anului. Această reglementare vizează cheltuielile neplanificate care apar, de obicei, la sfârșitul anului, când primarii observă că au rămas cu bugete necheltuite.

Problema esențială nu este ordonanța în sine, ci modul în care Primăria Piatra-Neamț și-a gestionat responsabilitățile. Dacă organizarea și contractarea achizițiilor pentru Târgul de Crăciun nu ar fi fost lăsate pe ultima sută de metri, evenimentul ar fi putut să se desfășoare fără probleme, cu spectacole și tot ce este necesar pentru un astfel de eveniment.

Incapacitatea de a planifica și executa în mod eficient este o trăsătură recurentă a administrației locale. Această situație reflectă o lipsă de previziune, ignorând învățămintele populare precum „să faci vara sanie și iarna car” sau „să nu îngrași porcul în ajun”.

Administrația locală pare să fie acel tip de gospodar care realizează în seara de Revelion că nu a pregătit nimic pentru sărbători. Această metaforă se extinde și la gestionarea orașului: lipsa de pregătire pentru evenimente majore, gestionarea defectuoasă a finanțelor publice și schimbările frecvente și incoerente în administrație.

Rezultatul este un pseudo-eveniment, numit Târg de Crăciun, care reflectă dezorganizarea, incompetența și amânarea în rezolvarea problemelor esențiale. Această situație nu este doar un incident izolat, ci un simptom al unei probleme mai mari care afectează întregul oraș: pierderea fondurilor publice, management defectuos al infrastructurii și o administrație ineficientă.

În concluzie, Târgul de Crăciun din acest an nu este un eșec provocat de o ordonanță sau de condiții externe neprevăzute. Este un eșec care își are rădăcinile în modul în care instituții precum primăria și consiliul județean sunt dominate de nepotism, incompetență și alte hibe. Aceasta este realitatea amară cu care se confruntă locuitorii din Piatra-Neamț, o realitate care necesită o schimbare urgentă.

I.R.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate