Taxa anuală de cimitir, mărită substanțial din cauza gunoaielor, în Piatra-Neamț. Administratorul e insolvență

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Piatra-Neamț care va avea loc pe 7 decembrie 2023 se află un proiect de hotărâre care vizează mărirea tarifelor percepute de către SC M&D Mens SRL pentru administrarea cimitirelor Eternitatea și Pietricica.

Astfel, se propune creșterea tarifului anual de întreținere cimitir de la 33,61 lei fără TVA la 79,83 lei fără TVA.

Creșterea este explicată deoarece fondurile sunt necesare pentru colectarea și evacuarea deșeurilor din cele două cimitire situate pe raza orașului. Tariful perceput de Brantner, singurul operator de salubrizare din Piatra-Neamț, de la persoane juridice este de 350,34 lei/mc, majorat și acesta de la 150 lei/mc.

În plus, societatea care administrează cimitirul este insolvență. În acte, firma care administrează cimitirele din Piatra Neamț nu a realizat niciun leu profit de peste 5 ani.

Faptul că firma a intrat în insolvență e un aspect folosit de primărie pentru a se scuza că nu are ce să facă. Adică, cei de la primărie vor să ne spună că dacă ai un contract cu cineva care nu mai respectă clauzele contractului și este în insolvență, nu poți rezilia contractul, trebuie să stai nepuntincios și să aștepți să iasă din insolvență.

Ceea ce este complet ilogic și ar trebui să stârnească curiozitatea instituțiilor responsabile este de ce această firmă se agață cu dinții de contractul de administrare a cimitirelor din Piatra-Neamț, când din documente reiese că nu mai are profit din 2017.

Oare chiar stau lucrurile așa cum apare în acte? Aduc cei care administrează cimitirele din Piatra-Neamț bani de acasă în fiecare an?

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate