„Taxa de solidaritate – un ajutor pentru salariați” (Ciprian Șerban, Deputat)

Social Democrații susțin introducerea taxei de solidaritate considerând că prin această măsură poate fi scăzută impozitarea muncii, în special la angajații cu venituri mici sau medii, și este ajutat sistemul de Educație care pregătește viitoarea forță de muncă a României.

Este un principiu al solidarității, care ar trebui promovat de toate partidele politice pentru a menține în România această forță de muncă productivă, atât de importantă pentru economia națională.

Traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere economic, iar companiile mari, care au plătit impozite mai mici de 1% din cifra lor de afaceri, ar trebui să plătească măcar această cotă pentru a susține creșterea veniturilor angajaților care contribuie cel mai mult la dezvoltarea României.

PNL trebuie să se hotărască dacă vrea să fie alături de angajații care muncesc din greu, care contribuie substanțial la creșterea economică, dar care au fost afectați puternic de creșterea prețurilor, în contextul inflaționist global.

În marea lor majoritate, companiile din România care își declară profiturile obținute în mod real, plătesc deja un impozit cel puțin echivalent cu 1% din veniturile lor, fără a avea prețuri mai mari ca celelalte. Deci, este o exagerare populistă să afirmi că măsura ar sufoca mediul de afaceri sau ar face ca prețurile finale să crească.

Dacă vrem, în mod real, să ajutăm salariații, să micșorăm presiunea impozitării muncii asupra lor, atunci, avem nevoie de măsuri concrete și de contribuția companiilor puternice din România.”, a transmis Deputatul Ciprian Șerban, Vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate