Testari gratuite pentru cancerul mamar și de col uterin în Piatra-Neamț

  • Testări gratuite pentru cancerul mamar și cancerul de col uterin la unitatea mobilă a Institutului Regional de Oncologie Iași, în Piatra-Neamț

În perioada 30 octombrie – 2 noiembrie 2023 au loc mamografii gratuite și testări gratuite pentru cancerul de col uterin la unitatea mobilă situată în parcarea Hotelului Central (Piața Petrodava nr. 1, în zona Centrului de Informare Turistică).

Data de 31 octombrie este destinată testărilor pentru cancerul de col uterin.

Proiectul se adresează femeilor care îndeplinesc următoarele criterii:

🔸 vârsta între 50 și 69 de ani

🔸 fără diagnostic confirmat de cancer mamar

🔸 fără simptome și antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar

🔸 asigurate și neasigurate

🔸 nu au făcut mamografie în ultimele 12 luni

🔸 au domiciliul în unul dintre cele 12 județe vizate de proiect (Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava, Galați, Brăila, Constanța, Vrancea, Tulcea, Buzău_

Testările vor avea loc între orele 09:00-18:00, cu pauză între orele 13:00-14:00. Doamnele eligibile au nevoie doar de buletin, în original și copie.

Testările gratuite se desfășoară în cadrul proiectelor „ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân” și „ONCOPREV – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin”.

Sursa: Municipiul Piatra-Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate