Tinerii, aduși de femeile antreprenor în atenția tuturor. Conferință națională marca OFA UGIR, la Târgu-Neamț

Vineri, 28 octombrie, la Târgu-Neamț a avut loc conferință națională „Tinerii – o soluție pentru România într-o perioadă a crizelor suprapuse”.

Desfășurat sub egida Organizației Femeilor Antreprenor din cadrul Uniunii Generale a Industriașilor din România (OFA UGIR), evenimentul a adunat laolaltă zeci de antreprenori și reprezentanți ai mediului civic din județul Neamț și din întreaga țară, autorități publice  și reprezentanți de instituții a căror activitate se intersectează cu mediul de afaceri. Bineînțeles, la conferință au participat și președinți OFA din diverse județe ale țării.

Îmi doresc ca această întâlnire să se înscrie în coordonatele unei bune colaborări la nivel național pentru identificarea unor soluții viabile și atât de imperios necesare ca tinerii să se regăsească în proporție cât mai vizibilă în sfera antreprenorială și social- politică a acestei țări. (…)

Mirela Lungu- președinte OFA UGIR Neamț

Mulțumirile mele se îndreaptă către Ionel Arsene- președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț și Vasilică Harpa- primarul orașului Târgu-Neamț, pentru susținerea acestui demers, pentru că fără ei nu cred că puteam să fac acest eveniment (…) Mulțumesc, de asemenea, tuturor partenerilor noștri, cât și colaboratorilor ce și-au adus contribuția la acest eveniment”, a spus Mirela Lungu- gazda evenimentului, în calitate de președintă a femeilor antrepenor din județul Neamț.

Printre oficialitățile care au dat curs invitației lansată de Mirela Lungu- președinte OFA Neamț s-au numărat Adrian Niță- prefectul Județului Neamț, Vasile Apopei- viceprimarul orașului Târgu-Neamț, Ion Asaftei- consilierul personal al președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, Mădălina Ciubotaru- vicepreședinte CJ Neamț, Carmen Elena Năstase- managerul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț s.a.

Aveți tot sprijinul instituției pe care momentan o conduc și vă felicit pentru această conferință organizată aici, la Târgu-Neamț. Se întreba cineva zilele trecute de ce femeile nu au la fel de mult succes ca și bărbații. Pentru că nu au niște soții și ele … Rolul dvs este unul important în societatea noastră (…) Vă urez succes și transmit felicitările mele doamnelor Miron și Mirela Lungu (…)”, a spus prefectul Adrian Niță.

Vă transmit un gând bun din partea domnului primar și mă gândesc că am ajuns la o discuție- creșterea importanței rolului femeii în societatea românească. Eu cred că femeia este cel mai vechi antreprenor din toate timpurile.

Antreprenorul familiei mele este mama mea și mulțumesc bunului Dumnezeu că încă mă bucur de sfaturile și de ajutorul ei. Fiecare dintre noi nu am fi astăzi aici fără acea mamă sau fără acea doamnă din spatele fiecăruia (…) Sunt convins că atât timp cât doamnele se implică activ în societate, suntem pe mâini bune„, a spus Vasile Apopei- viceprimarul orașului Târgu-Neamț.

Pe parcursul zilei, speakerii și experții prezenți la conferință au dezbătut două teme de interes major, căutând să identifice direcții de acțiune viabile și aplicabile la nivel local, regional si national

În prima parte a conferinței, s-a discutat despre tineri, considerați șansa României la o economie în care nimeni nu este lăsat în urmă. Panelul a fost moderat de către Mirabela Miron- președinta OFA UGIR, cea fără de care nu ar fi existat această organizație care dă voce femeilor antreprenor.

Împreună, eu cred, că putem fi acel vector de schimbare de care România are nevoie”, a spus Mirabela Miron.

A doua parte a evenimentului l-a avut ca moderator pe Corneliu Bențe- președinte fondator UNELM și s-a axat pe tema transparenței și a predictibilității în relațiile de muncă.

Printre cei care au împărtășit idei, experiențe, sfaturi și sugestii în cadrul acestei conferințe naționale s-au numărat Teodora Mihăiliasa- fondator Sofiaman, Mihaela Pascariu- managing partner AVISSO, Adrian Bența- consultant fiscal și auditor financiat Benta Consult, Viorela Chiper- managerul destinației de ecoturism Ținutul Zimbrului, Dantes Nicolae Bratu- inspector general de stat- Inspecția Muncii, Ion Popescu- inspector șef ITM Neamț, Petruța Zamfir- director economic la Flozampet SRL, Gabriela Bîrliba- director commercial Marconf SRL, Daniela Ungureanu- director Resurse umane Egger România.

Important de precizat este și faptul că pe parcursul conferinței au avut intervenții online și nume precum Marius Budăi- Ministrul Muncii și al Solidarității Sociale sau europarlamentarul Carmen Avram. Aceștia au prezentat informații utile și au răspuns întrebărilor venite din partea antreprenorilor prezenți la eveniment.

“Am dezbătut alături de speakerii și invitații noștri un subiect intens, care ne doare și care ne afectează în activitatea noastră de zi cu zi, dacă suntem implicați antreprenorial sau avem diverse proiecte, și mai ales dacă avem rolul de părinți.

Vrem ca ai noștri copii să rămână în țară, să aibă parte de educație, să aibă acces  la piața muncii, să simtă că în România au un viitor”, a spus Amalia Georgescu- președinta OFA UGIR Iași, în calitate de prezentatoare a evenimentului desfășurat la Târgu-Neamț.

După o zi de discuții interesante între toți factorii prezenți, Conferința Națională „Tinerii – o soluție pentru România într-o perioadă a crizelor suprapuse” a deschis noi perspective. Ulterior, prin elaborarea unor proiecte concrete, acești oameni care se implică în dezvoltarea și modernizarea României vor identifica priorități și beneficii pentru tineri și întreaga populație activă. Măsuri concrete, puse pe hârtie și apoi în practică. Măsuri care să permită și să ofere tinerilor șanse reale pentru a activa în România ca întreprinzători sau angajați cu înalt nivel de calificare, măsuri ce privesc o potențială economie cu adevărat competitivă.

Așadar, evenimentul marca OFA UGIR organizat la Târgu-Neamț a fost și un fel de “buton de activare pentru participanți, pe lângă oportunitatea de a-și îmbogăți bagajul informațional.

Andreea Trăsnea

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate