Toleranță zero pentru cei care aruncă deșeuri la întâmplare în Piatra-Neamț

În doar cinci zile, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.900 de lei, pentru depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor, în mod special a obiectelor de mobilier sau a celor provenite din reamenajarea locuințelor.

Cei mai mulți contravenienți au fost depistați în urma monitorizării camerelor de supraveghere amplasate la shelterele arondate asociațiilor de proprietari din Piatra-Neamț.

Dintre cele 11 amenzi, trei au fost aplicate pentru blocarea căii de acces către platformele shelterelor, iar din acest motiv reamintim că aleile de acces către sheltere sau către platformele de depozitare, nu pot fi transformate în locuri de parcare.  Acest lucru se sancționează ca atare, pentru încălcarea art. 3, pct. 15 din H.C.L. 80/2016, cu amenzi ce pot ajunge până la 300 de lei.

În municipiul Piatra Neamț sistemul de monitorizare video amplasat la sheltere a fost extins și în cartierul Mărăței – în total sunt funcționale și monitorizate 24 de ore din 24, 154 de camere video.

Reiterăm faptul că în astfel de condiții, persoanele care depozitează necontrolat reziduurile menajere sau de alte tipuri, pot fi depistate și identificate în timp real, iar sancțiunile aplicate în astfel de cazuri pot ajunge până la 2.500 de lei (H.C.L. 228/2021, art. 2, lit. ”a”). 

informează Poliția Locală Piatra-Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate