Tone de ajutoare umanitare care trebuiau să ajungă și în Neamț, întoarse la vamă de Garda de Mediu

În doar 8 zile, în perioada 09.02.2024-16.02.2024, în punctele de trecere a frontierei Borș II și PTF Nădlac II, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – comisariatele județene Bihor și Arad, nu au permis intrarea în țară a 12 transporturi însumând aproximativ 115 tone de deşeuri.

La Bihor, au fost respinse 8 autotrenuri cu aproximativ 55 de tone cu ajutoare umanitare (mobilier second hand, jucării, îmbrăcăminte, încălțăminte etc.), precum și echipamente electrice și electronice, mașini de spălat second hand. Transporturile proveneau din Germania, Olanda și Italia, iar destinatarii erau din județele Sălaj, Brașov, Bistrița- Năsăud, Botoșani, Neamț, Harghita și Dâmbovița.

La Arad au fost respinse 4 transporturi cu aproximativ 60 de tone de deșeuri de materiale plastice și de cauciuc, deșeuri metale neferoase, deșeuri de aluminiu, motoare barcă, veselă, ce proveneau din Croația, Germania, Ungaria, Italia și Franța, iar destinatarii erau din județele Timiș, Arad, Bacău.

Motivul respingerii acestora a fost neînregistrarea în ROAFM (un registru cu scopul de înregistrare a deșeurilor introduse în România în scopul valorificării) și lipsa unor documente la import.

transmite Garda de Mediu

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate