Tradiția continuă: Pentru al treilea an consecutiv, Asociația de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală Neamț împreună cu partenerii și voluntarii, au curățat râul Ozana

Pentru al treilea an consecutiv, Asociația de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală Neamț în colaborare cu partenerii: Cu Apele Curate, Mai Mult Verde și Lidl Romania, s-au adunat din nou, cu mic cu mare, pentru a curăța râul Ozana.

„Târgu Neamț reprezintă căminul nostru, iar pentru noi, cei care trăim în acest oraș de basm, Ozana înseamnă același lucru. Acest proiect urmărește să sublinieze importanța respectului față de natură – căminul comun al tuturor.

Apelul nostru a fost ascultat de cei în care avem încredere că vor aduce schimbarea în societate. Tinerii de astăzi reprezintă temelia viitorului. Așadar, ne-am adunat cu toții pe 29 aprilie, o zi însorită și plină de speranță, pentru a milita într-o cauză nobilă, având grijă de râul Ozana.

Ne-a bucurat să observăm cât de mulți oameni s-au implicat în această acțiune, 95 de persoane, iar cei mai numeroși voluntari au fost copiii. Aceștia au fost însoțiți de dascăli, mentori și coordonatori, cărora le mulțumim pentru responsabilitatea și implicarea lor în acest eveniment.

Copiii reprezintă viitorul, iar noi am luptat alături de ei pentru un viitor mai bun, fără plastic și #cuapelecurate. Mulțumim Liceul „Vasile Conta” Târgu Neamț, doamnei învățătoare Maria Cioaca și colectivului clasei a II-a, CSEI Tg. Neamt și tuturor voluntarilor care s-au implicat în programul Cu Apele Curate, inițiat de asociația Mai Mult Verde. De asemenea, mulțumim domnului Cristi Irimia pentru imortalizarea acțiunii.

Mulțumim Primăria Târgu-Neamț pentru implicarea în această campanie și pentru colectarea deșeurilor rezultate în urma campaniei de ecologizare, SC Rossal SRL, Radio M Plus Fm.

În final, am strâns 490 kg de gunoi, în saci de deșeuri aruncate inconștient în albia și pe digul râului. Ne angajăm să continuăm acțiunile de ecologizare și, poate, prin aceste inițiative, vom încuraja locuitorii orașului să-și arunce deșeurile doar în locurile special amenajate.

Sfârșitul campaniei a fost marcat de promisiunea de a organiza și alte acțiuni similare, deoarece natura este casa noastră și modul în care o îngrijim reflectă felul în care vom trăi. Acest proiect a reunit comunitatea în jurul unui scop comun: protejarea mediului și a locului în care trăim. Conștientizarea și responsabilitatea față de natură sunt esențiale pentru a asigura un viitor sustenabil și o lume mai curată pentru generațiile viitoare.

Prin eforturile noastre și ale celor care s-au alăturat inițiativei, sperăm să inspirăm și să motivăm pe cât mai mulți oameni să devină conștienți de impactul pe care îl au asupra mediului înconjurător și să ia măsuri pentru a-și reduce amprenta ecologică.

Acțiunile noastre de astăzi vor influența direct lumea în care vom trăi mâine. Prin evenimente precum acesta, ne unim forțele pentru a construi un viitor mai verde și mai curat pentru toți. Împreună, putem să ne asumăm responsabilitatea pentru mediul înconjurător și să contribuim la crearea unui viitor sustenabil, în care oamenii și natura conviețuiesc în armonie.

Să continuăm să luptăm pentru un mediu mai sănătos deoarece fiecare gest, oricât de mic, contează și poate face diferența în lupta împotriva poluării și a degradării mediului.

Înainte de a încheia, aș vrea să ne reamintim că succesul unor astfel de campanii se datorează implicării și eforturilor voluntarilor, a părinților, a cadrelor didactice și a partenerilor implicați în aceste demersuri. Să ne unim forțele pentru a asigura un mediu mai curat și sănătos pentru toți cei care locuiesc în acest minunat oraș de poveste!”, transmit reprezentanții Asociației de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate