Trafic ca pe autostradă într-o pădure din Pipirig (VIDEO)

Trafic ca pe autostradă – Imagini inedite cu trei râși, o femelă și doi masculi, surprinși în perioada împerecherii. Imaginile provin de pe una din camerele de monitorizare amplasată în una din pădurile gospodărite de Ocolul Silvic Pipirig, Romsilva – Direcția Silvică Neamț.

Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar România are una din cele mai mari populații de râs. Este un carnivor extrem de discret, rar putând fi văzut de oameni în libertate.

Prădători foarte eficienți, râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare.

Râsul (Lynx lynx) este al treilea mare prădător al Europei, după urs și lup, iar România are una dintre cele mai mari populații de râs de pe continentul nostru. Este un carnivor extrem de discret, care trăiește izolat și se ferește de contactul cu oamenii.

Râșii pot trăi până la 17 ani în sălbăticie și 20 de ani în captivitate. Ca și celelalte carnivore mari, respectiv ursul și lupul, râsul este indicator al unui ecosistem sănătos și echilibrat.

Râsul trăiește și vânează solitar, pe teritorii pe care nu tolerează nici un alt animal adult, mai ales de același sex.

Teritoriul lui variază în funcție de sursele de hrană și de densitatea populației de râși în arealul respectiv.

transmite Romsilva

Credit video: Vasile Buraga, șef canton silvic – Ocolul Silvic Pipirig

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate