Tragedie cumplită pe E85-Neamț, azi-noapte. Patru victime au decedat, alte două se luptă să trăiască

În jurul orei 03:30, prin apel la 112, pompierii și polițiștii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe E85 – DN 2, în zona comunei Săbăoani.

În accidentul rutier au fost implicate o autoutilitară și un autoturism în care se aflau 6 persoane. În autoutilitară se afla doar conducătorul auto iar în autoturism se aflau 5 persoane. În urma evenimentului autoturismul a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-un lan de porumb. Din păcate, până la această oră patru persoane au fost declarate decedate. Alte două sunt la spital, în viață.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Roman (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, o autospecială de stingere și două ambulanțe SMURD), SAJ (trei echipaje cu ambulanțe, dintre care una cu medic) și IPJ.
Până la sosirea forțelor de intervenție conducătorul autoutilitarei s-a autoevacuat, iar un pasager din autoturism a fost scos de către participanții la trafic.
Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că în autoturismul răsturnat se află patru persoane încarcerate, în stare de inconștiență.
Cu ajutorul echipamentelor specifice pompierii au acționat pentru descarcerarea celor patru victime, doi adulți și doi copii.
Imediat după ce au fost scoase din autoturism, echipajele SAJ și SMURD au preluat victimele și au început manevrele de resuscitare. Din păcate, nicio persoană nu a răspuns acestor manevre, medicul de pe ambulanța SAJ declarând decesul acestora (bărbat de 35 de ani, femeie de 30 de ani și doi copii de 9 și 11 ani).

Un băiat de 14 ani, pasager în autoturism, a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la CPU Roman. Conducătorul autoutilitarei, un bărbat de 57 de ani, a fost preluat de un echipaj SAJ și transportat la CPU Roman.
Pompierii au acționat și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

a transmis locotenent Irina Popa – ISU Neamț

La data de 13 octombrie, în jurul orei 03:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier pe sectorul de drum DN2-E85, în afara localității Săbăoani.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un autoturism se deplasa pe Drumul Județean 208, dinspre Mircești, ajuns în intersecția cu DN2-E85, ar fi intrat în coliziune cu o autoutilitară, condusă de un bărbat de 56 de ani, din județul Prahova, în condiții ce vor fi stabilite în cursul anchetei.

Din nefericire, în urma evenimentului rutier, a rezultat decesul a 4 persoane din Roznov, din autoturismul în cauză și rănirea alteia.

Polițiștii vor continua cercetările, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.

a transmis Sinsp. Ciofu Ramona – IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate