Traian Stănescu, actorul care a jucat și pe scena Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț a încetat din viață

Actorul de teatru și film Traian Stănescu s-a stins din viață la venerabila vârstă de 82 de ani – la 3 ani după ce soția acestuia, actrița Ilinca Tomoroveanu a plecat la cer.

Vestea tragică a fost anunțată de fiul acestuia, Mihai Stănescu, care a publicat o fotografie emoționantă cu părinții săi:

S-a născut la data de 27 martie 1940 în Făget – județul Timiș. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1961, clasa profesor G.D.Loghin, după care este repartizat la Teatrul de Stat Piatra-Neamț (actualmente Teatrul Tineretului). Perioada petrecută aici (1961-1964) reprezintă o frumoasă pagină din cariera sa de actor, perioadă pe care o rememorează cu plăcere: are ocazia să joace în premiere memorabile (joacă rolul lui Vulpașin în „Domnișoara Nastasia”, Tom, în „Menajeria de sticlă”, regia Cornel Todea etc.) și are ocazia de a fi membru al unui colectiv artistic tânăr și valoros.

A jucat în nenumărate piese pe parcursul carierei, dintre care amintim: „Enigma Otiliei”, „Regele Lear”, „Richard al III-lea”, „Cine are nevoie de teatru”, „Orfeu în Infern”, „Ondine”, „Amanții insângerați”, „Sâmbata, duminică, luni”.

Fostul Președinte al României Ion Iliescu i-a conferit artistului Traian Stănescu la 7 februarie 2004 Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Drum lin spre o lume fără durere!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate